Projekt našičkih branitelja “Domovina i ja”: Mađare upoznali s bliskom poviješću i obilježili 30 godina od početka Domovinskog rata

Na poziv dr. Franje Pajrića, predstavnika hrvatske zajednice iz mjesta Koljnof kod Soprona i grada Szombathelya (Sambotel) u Mađarskoj, skupina hrvatskih branitelja s našeg područja koja provodi projekt “Domovina i ja”, održala je tematska predavanja gradišćanskim Hrvatima koji njeguju sjećanje na svoju domovinu Hrvatsku.

Sudionika Domovinskog rata posjetitelje su pobliže upoznali s ratnim događanjima ne samo na našičkom području već i području gradova Vukovara i Dubrovnika.

– Predavanja su bila odlično posjećena i uspješno ispunila svoju svrhu, prvenstveno upoznati zainteresirane sa našom bliskom poviješću i obilježiti 30 godina od početka Domovinskog rata u Hrvatskoj – rekla je Snježana Marod ispred Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Našice, koji su uz potporu gradonačelnika grada Našica Krešimira Kašube i u koordinaciji sa Turističkom zajednicom Grada Našica organizirali odlazak branitelja u Mađarsku, izvjestila je Našice TV.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content