“Prosinac u gradu” uz Advent u Palači, Božićni sajam i brojne poklone za djecu

U organizaciji Grada Virovitice i Turističke zajednice grada ove će se godine održati tradicionalna manifestacija pod nazivom “Prosinac u gradu”. Program će obuhvatiti brojna događanja, kulturna, zabavna i sportska. Uz božićnu produkciju KUC-a Virovitica, novogodišnji koncert Gradske glazbe i Mažoretkinja Gradske glazbe, tu je i tradicionalna godišnja izložba LIK-a „Nikola Trick“ te izložba Danijela Srdareva „Laboratorio Bestiario“ u Gradskom muzeju. Gradska knjižnica i čitaonica uz brojna druga događanja poziva i na književni susret s Božicom Jelušić pod nazivom „Portret slavljenice“ te predstavljanje romana „Zašto sv. Lovro plače“ autorice Marine Mađarević. U Kazalištu Virovitica održat će se premijera predstave „Smrt trgovačkog putnika“ te zabavni Dani smijeha Kerekesh teatra.

Nedjeljom od 18 sati uz tradicionalno paljenje adventske svijeće posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi u sklopu programa Advent u Palači te prigodnim nastupima Glazbene škole, KUC-a Virovitica, Gradske glazbe i mažoretkinja, Ohio banda, tamburaša Hrvatskog pjevačkog društva „Rodoljub“, grupe Artes, Suhopoljskih tamburaša i vokalnog ansambla Akvarel iz Osijeka, kao i druženju s vilenjakinjom Anjom, a u organizaciji Kreativne udruge “Unikat” održat će se i tradicionalni Božićni sajam s bogatom ponudom božićnih rukotvorina učenika srednjih škola, brojnih udruga i OPG-a.
U planu je i doček Nove godine uz nastup virovitičke grupe Jeans i vatromet.

Grad Virovitica je i ove godine osigurao poklone za sve mališane povodom Sv. Nikole. Zbog epidemiološke situacije pokloni će u gradu biti podijeljeni u školama i vrtiću, a u prigradskim naseljima u organizaciji predsjednika vijeća mjesnih odbora. Više informacija o samoj podjeli bit će objavljeno na stranicama Grada Virovitice u nadolazećim danima. 

Virovitica će i ove godine biti prekrasno ukrašena mnoštvom lampica i božićnim ukrasima od prirodnih materijala. Uz tradicionalne adventske vijence, božićne jelke, Selo vilenjaka, Groficu Advent, Kamin toplih želja, Mrazograd, Božić naših baka, Mjesto za poljubac, Snješkograd i Čarobni prolaz, ove godine je grad dodatno ukrašen Bajkovitim noćnim nebom na šetnici kod Gimnazije, Kućicom Djeda i Bake Božićnjak, Ledenom kočijom i Svjetlećim anđelima. 
Osim brojnih lampica i ukrasa, uz najveći adventski vijenac na fontani, za sve prolaznike i šetače adventski ugođaj će stvarati i božićne pjesme u večernjim satima.

Program počinje u nedjelju, 28. studenoga, u 18 sati paljenjem prve adventske svijeće i božićne rasvjete na Adventu u Palači. Svi najavljeni programi održavat će se sukladno mjerama i odlukama Stožera civilne zaštite koje će biti na snazi u trenutku održavanja programa.

(tz-virovitica.hr)

TZGV Prosinac u gradu 2021 Poster B1 scaled

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content