Proslava Dana općine Viljevo i otvorenje prvog dječjeg vrtića: Investicija vrijedna 6,5 milijuna kuna

- PROMO -

Na području općine Viljevo otvoren je prvi dječji vrtić, a njegovom otvorenju nazočili su zamjenik župana Mato Lukić u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Goran Ivanović, načelnik općine Viljevo Dominik Knežević te načelnici susjednih općina miholjačkog kraja.

Ujedno je jučer (petak) povodom Dana općine Viljevo, održana i svečana sjednica Općinskog vijeća nakon koje su uzvanici obišli novi dječji vrtić, inače u sastavu Dječjeg vrtića “Pinokio” Donji Miholjac.

– Danas smo otvorili prvi dječji vrtić na području općine Viljevo. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u realizaciji investicije vrijedne 6,5 milijuna kuna jer je ovo jedna od najvažnijih demografskih mjera u našoj općini. Vrtić će zaposliti šest novih djelatnika, a upravo su zapošljavanja važni ciljevi u daljnjem razvoju naše općine koji će biti razlog ostanka mladih na ovom području. Uz to, imamo definirane tri poslovne zone, a to su Cret Viljevski, Krnjak i Križevci. Upravo u Križevcima planiramo osnivanje Agrotehnološkog parka koji bi okupljao proizvođačke organizacije različitog voća, osobito lijeske koja postaje zaštitni znak miholjačkog kraja. Također, planiramo obnoviti objekte iz razdoblja grofa Mailatha, kao i sakralne objekte koji će doprinijeti razvoju kontinentalnog i vjerskog turizma u našoj općini – kazao je načelnik Općine Viljevo Dominik Knežević.

mini IMG 20211126 114550 Custom
foto: OBŽ

Čestitke povodom Dana općine i otvorenja novog dječjeg vrtića uputio je i zamjenik župana Mato Lukić.

– Drago mi je da nizom projekata koji su realizirani u protekle četiri godine Općina Viljevo potiče razvoj gospodarstva, i što je još važnije doprinosi demografskom oporavku zajednice. Mladi su naša budućnost i zato je još vrijednija činjenica da se na području ovako male općine posebna pozornost posvećuje djeci i mladim obiteljima – zaključio je Lukić.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content