Prošlog tjedna najveća koncentracija alkohola 3.13 promila, a najveća brzina utvrđena u Starom Gracu

- PROMO -

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 12 prometnih nesreća, izvijestila je PU virovitičko-podravska. U jednoj prometnoj nesreći osoba je zadobila lakše tjelesne ozljede, dok ih je 11 završilo s materijalnom štetom. U čak tri prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja, dok je kod jednog vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.

Ukupno je utvrđeno 264 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 55 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, tri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.13 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača starosti 43 godina koji je zatečen kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola u petak, 12. studenoga u 20.07 sati u mjestu Bušetina.

Najveća brzina kretanja vozila od 102 km/h utvrđena je stacionarnom kamerom, u petak, 12. studenoga u 11.49 sati u mjestu Stari Gradac, DC-2, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h. Tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila stranih registarskih oznaka, što je za više od 30 km/h iznad ograničenja, a za što je predviđena novčana kazna u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jednog mjeseca te tri negativna prekršajna boda.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno je šest osoba, četiri zbog vožnje pod utjecajem alkohola, jedna zbog odbijanja alkotestiranja, a jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Tijekom vikenda, 13/14. studenoga 2021. godine od 18.00 do 02.00 sata, na području cijele PU provedena je akcija usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola, tijekom koje je kontrolirano 136 vozila i vozača, a utvrđen je 31 prekršaj, od čega 7 prekršaja alkohola.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

Povezane vijesti

Skip to content