Raspisan natječaj za financiranje obrazovanja djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Upravni odbor Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji danas (utorak) je raspisao Natječaj za dodjelu potpora za obrazovanje djece hrvatskih branitelja.

Stipendirat će tijekom redovitoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija odnosno integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, kratkog stručnog studija, preddiplomskog stručnog studija i specijalističkog diplomskog stručnog studija obrazovanja, odnosno dodijeliti potpore za naknadu dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima za djecu smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, djecu nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata, dragovoljce iz Domovinskog rata, hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, djecu hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, djecu dragovoljca iz Domovinskog rata i djecu hrvatskih rata i djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru, za akademsku godinu 2021./2022.

Mjesečni iznos potpore za studente iznosi 500 kuna, a naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija biti će odobrene u iznosu od 6.000 kuna. Korištenje potpore za obrazovanje odobrava se korisnicima u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u akademskoj godini 2021./2022.

– Na internetskim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja decidirano je tko može ostvariti prava i pod kojim uvjetima, a radi se o utvrđenom statusu studenta, da je redoviti student sa zadovoljavajućim prosjekom ocjena, te da mjesečni prihodi, ovisno o kategoriji, ne prelaze određeni postotak proračunske osnovice, isto tako da ne ostvaruje stipendiju koja se financira iz javnih izvora. Stoga pozivam sve zainteresirane kandidate da prouče dopis Ministarstva hrvatskih branitelja te da se za svaku nejasnoću jave u ured Ministarstva u Virovitici, ili nazovu broj ureda (033) 800-867 – rekao nam je Anto Krišto viši stručni savjetnik pri Ministarstvu hrvatskih branitelja Područne jedinice Virovitica.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content