Sjednica Stožera CZ OBŽ: Novopozitivnih 86, za 50 posto povećan interes za cijepljenje prvom dozom

Za područje Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata obrađeno je 265 uzoraka od kojih je 86 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivnih je osoba na području Osijeka 52, Belog Manastira 5, Čepina i Đakova po 4, Valpova 3, Đurđenovca, Ernestinova i Kneževih Vinograda po 2, dok Belišće, Bilje, Bizovac, Darda, Drenje, Erdut, Jagodnjak, Koška, Marijanci, Punitovci, Semeljci i Vuka imaju po jedan novopozitivni slučaj.

Na bolničkom liječenju nalazi se 90 osoba koje su oboljele od Covida-19, od kojih je 71 smješteno u Kliničkom bolničkom centru Osijek dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 19 pacijenata s tim oboljenjem.

U Respiracijskom centru nalazi se 17 Covid pacijenata.

Preminule su dvije osobe s područja Vladislavaca i Belišća, u dobi od 74 i 83 godine.

Trenutačno se u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalaze 664 osobe.

Na danas (2.studenoga 2021. godine) održanoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije razmatrana je aktualna epidemiološka situacije i provođenje mjera, te je istaknuto kako je u proteklih tjedan dana povećan interes građana za cijepljenje protiv koronavirusa. Ukupno je cijepljeno 3.371 osoba, s tim da je 1.646 osoba cijepljeno prvom dozom cjepiva, što je povećanje od 50 posto u odnosu na prethodni tjedan. Drugom dozom je cijepljeno 1.087 osoba, a trećom 638 osoba. Cijepljenje se nastavlja prema objavljenom rasporedu.

U proteklih tjedan dana (od 27. listopada do 2. studenoga 2021. godine) policijski službenici proveli su 216 provjera osoba u samoizolaciji te utvrdili tri kršenja (2 u Belom Manastiru i 1 u Osijeku). Obavili su i 688 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili pet kršenja propisanih mjera (dvaput u istom noćni klub u Donjem Miholjcu, po 1 u ugostiteljskim objektima u Belišću i Vrbici te u pekarnici u Osijeku).

Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 26. listopada do 02. studenoga 2021. godine obavili su 120 nadzora provođenja epidemioloških mjera (60 u ugostiteljskim objektima, 20 u prodavaonicama, 12 u gospodarskim subjektima, po 6 na benzinskim postajama i trgovačkim centrima, po 5 u pekarnicama i uslužnim djelatnostima, 4 na tržnicama i 2 u svatovima te utvrdili jednu nepravilnost za što su izrekli upozorenje.

Zbog povećanja broja oboljelih od koronavirusa, kao i hospitaliziranih i preminulih, članovi Stožera apeliraju na sve građane na savjesno i odgovorno provođenje propisanih mjera prevencije i zaštite od epidemije.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content