Tomislav Uher i Zdravko Fras položili ispit za navođenje vatrogasnih zrakoplova, a 15 vatrogasaca završilo tečaj o sustavu za navođenje i praćenje vatrogasnih vozila

Tomislav Uher i Zdravko Fras, zapovjednici s posebnim ovlastima i odgovornostima s područja Virovitičko-podravske županije uspješno su položili ispit za navođenje vatrogasnih zrakoplova. Time su stekli ovlasti da u slučaju vatrogasne intervencije i potrebe za zračnim vatrogasnim snagama na području Virovitičko-podravske županije iste i navode.

Jednako tako, 15 vatrogasaca s područja Virovitičko-podravske županije, od kojih su većina zapovjednici, voditelji smjena javnih postrojbi te djelatnici županijskog vatrogasnog centra, sudjelovali su na edukaciji koju je održala Hrvatska vatrogasna zajednica, a cilj mu je edukacija vatrogasnih zapovjednika za rad u novim informatičkim sustavima. Riječ je o tečaju E-HVZ-a Modul 2, GIS- sustav za navođenje i praćenje vatrogasnih vozila.

Edukacija je održana jučer (ponedjeljak) u prostorima Županijskog vatrogasnog operativnog centra u Slatini, a sve prisutne je na početku pozdravila županijska vatrogasna zapovjednica Matea Fras Venus. Edukaciju je održao predstavnik tvrtke Raptor Damir Redžić.

(www.icv.hr, vz-vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content