U Dnevnom boravku GDCK Virovitica otvorena izložba „Slike bez imena“ umjetnice Julijane Aradi

Danas (četvrtak) je u Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica otvorena izložba „Slike bez imena“ umjetnice Julijane Aradi, Osječanke s virovitičkom adresom.

Izložbu je, uz autoricu Julijanu Aradi i predsjednicu LIK-a Nikola Trick Jaroslavu Lulić, u ime ravnateljice Crvenog križa Željke Grahovac, otvorila voditeljica Dnevnog boravka Sanja Kolar.

– U okviru projekta „Kockica vedrine“ imamo razne izložbe, a danas nam je u goste povodom svetog Martina stigla umjetnica Julijana Aradi, umjetnica koja slika apstrakciju. Sretni smo što je ovdje i ovo je njezina prva izložba ovdje kod nas u Dnevnom boravku te se nadam se će ih biti još puno – rekla je voditeljica Sanja Kolar.

Njezina apstraktna djela nemaju naziv jer tek u prostoru, u oku promatrača dobivaju pravo značenje odnosno, kako ona kaže, prepušta da drugi nastave tu maštu koju je ona prenijela na platno.

20211111_100732

– Stvarno sam sretna što mogu svoje slike pokazati i korisnicima Dnevnog boravka pa da i oni uživaju malo u mašti koju sam prenijela na platno – rekla je autorica slika Julijana Aradi.

Inače, Julijana se u Viroviticu doselila prije 12 godina zbog posla, a slikanjem akrila na platnu, odnosno apstrakcija bavi se amaterski. Po struci je prevoditelj mađarskog jezika, a svoj talent slikanja dodatno je učvrstila u školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku. Članica je i Likovnog kluba Nikola Trick te je autorica velikog broja slika s kojima je sudjelovala na skupnim i samostalnim izložbama u Osijeku, Pečuhu i Virovitici.

Izložba u Dnevnom boravku će biti otvorena do sredine prosinca, a ujedno je i najavljena Godišnja izložba slika Likovnog kluba Nikola Trick koja će se održati 6. prosinca.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content