U prometnoj nesreći u Donjem Miholjcu poginuo pješak, vozač koji je skrivio nesreću uhićen

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 29. studenog, u 16,45 sati, u Donjem Miholjcu, došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 76-godišnji hrvatski državljanin. Do prometne nesreće je došlo tako što je 40-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom krećući se kroz mjesto Donji Miholjac iz smjera Osijeka u smjeru Slatine.

Dolaskom do pješačkog prijelaza, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom, stanju i uvjetima na kolniku, nije na vrijeme zaustavio vozilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza, te je svojim prednjim dijelom vozila udario u pješaka, koji je u tom trenutku prelazio cestu na obilježenom pješačkom prijelazu. Pješak je prevezen u OŽB Našice gdje je zbog zadobivenih ozljeda preminuo. Na mjestu događaja očevid su obavili policijski službenici u suradnji s zamjenikom Općinskog državnog odvjetnika.

Policajci su uhitili 40-godišnjaka zbog sumnje na počinjeno kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ opisano u članku 227. Kaznenog zakona, te nastavljaju kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 76-godišnji pješak, piše Nasice.com.

Pokušaj ubojstva

Jučer, 29. studenog, oko 21 sat, u ugostiteljskom objektu na području Policijske uprave osječko – baranjske, verbalno i fizički sukobili su se 42-godišnji i 28-godišnji hrvatski državljani. Tijekom sukoba, 42-godišnjak je odlomljeni komad staklene boce zabio u desnu stranu glave 28-godišnjaka. Zbog ozljede glave, 28-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske obavili su očevid na mjestu događaja te nastavljaju kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih činjenica ovog događaja. U 23 sata, policijski službenici uhitili su 42-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Ubojstvo“ u pokušaju, opisano u članku 110. stavak 1. u svezi članka 34. Kaznenog zakona za koje je zapriječena kazna zatvora do pet godina.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirali smo 9 prometnih nesreća. U 1 prometnoj nesreći 1 osoba je smrtno stradala, a 8 prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka evidentirali smo četiri prometne nesreće, na području Donjeg Miholjca dvije prometne nesreće, a na području Belog Manastira, Belišća i Đakova po jednu prometnu nesreću.

Jučer, 29. studenog, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 3 vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 21,43 sati, u Čepinu, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil sa kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin iz Crikvenice. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,22 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

(nasice.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content