U Suhopolju zaustavljen vozač automobila, napuhao čak 3,04: Najveća brzina zabilježena u Čačincima

Protekli tjedan su na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirane 22 prometne nesreće, od kojih pet s ozlijeđenim osobama. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a u dvije prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja. Kod dva vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Ukupno je utvrđeno 347 prekršaja, od kojih 41 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 53 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 65 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 7 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.04 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača starosti 40 godina koji je zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u petak, 29. listopada u 13.33 sati u Suhopolju.

Najveća brzina kretanja vozila od 117 km/h utvrđena je stacionarnom kamerom, u petak, 29. listopada u 1.45 sati u mjestu Čačinci gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h. Tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila stranih registarskih oznaka što je za više od 30 km/h iznad ograničenja, a za što je predviđena novčana kazna u iznosu od 3000 do 7000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 1 mjesec te 3 negativna prekršajna boda.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su dvije osobe, jedna zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a druga zbog upravljanja vozilom za vrijeme dok mu vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola. Temeljem čl. 137. istoga zakona nije bilo zadržanih osoba.

Tijekom vikenda, 29. listopada od 14 do 18 sati, na području cijele PU provedena je akcija usmjerena na nadzor i zaštitu sudionika u prometu na biciklima tijekom koje je kontrolirano 79 vozila i vozača, a utvrđena su 52 prekršaja od čega 18 prekršaja biciklista.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content