Uz pomoć Ministarstva kulture, VPŽ i Općine Čađavica, uspješno realizirani projekti KUD-a “Podravina”

Kulturno-umjetničko društvo “Podravina” Čađavica ove je godine uspješno realiziralo dva projekta i opravdalo sredstva dodijeljena od Ministarstva kulture, Virovitičko-podravske županije i Općine Čađavica.

Tako se financijskom potporom Ministarstva kulture, u iznosu od 4.500 kuna, izradilo petnaest komada ženskih oplećaka koji su sastavni dio izvorne ženske čađavačke nošnje. Za samu izradu bila je zaslužna Vlasta Despotovski, vlasnica VD obrta za krojačke usluge iz Virovitice.

Drugi projekt odnosio se na izradu futroli za žičane instrumente za koji dio sredstva u iznosu od 2.500 kuna osigurala Virovitičko-podravska županija, a ostatak je sufinancirala Općina Čađavica. Izrađeno je ukupno deset futroli i to dvije za prim, dvije za brač, tri za bugarije te po jedna za čelo, berdu i samicu. Ukupan iznos nabave futrola bio je 3.050 kuna, a za kvalitetnu izradu sve zasluge idu uslužnom obrt NLS Buševec.

Osim navedenog, uz pomoć Općine Čađavica nabavljeno je i deset pari papuča i dokoljenki. Sve novo izrađeno dobro će doći novim članicama KUD-a u nadolazećem periodu i nastupima koji će uslijediti.

(www.icv.hr, adf, KUD “Podravina” Čađavica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content