Virovitičko-podravska županija osigurala mališanima u vrtićima na području županije po pet kompleta slikovnica BiBi – lutak pitalica

Virovitičko-podravska županija osigurala je svim vrtićima na području županije po pet kompleta slikovnica BiBi – lutak pitalica. Riječ je o serijalu koji se sastoji od 12 priča -“Prijateljstvo”, “Boje”, “Vozila”, “Životinje”, “Godišnja doba”, “Strahovi”, “Dom”, “Glazba”, “Knjige”, “Bajke”, “Brojevi” i “Nepotrebne stvari”.

Svaka slikovnica ručno je oslikana i crtana, s originalnom pričom i tekstovima te pjesmicom. Namijenjena je djeci predškolskog uzrasta, a mališani s područja Virovitičko-podravske županije, dobili su je na inicijativu župana Igora Androvića i županijske pročelnice za obrazovanje i demografiju Martine Bunić.

BiBi je veseo i zaigran lutak koji živi u slikovnici i ne poznaje vanjski svijet, stoga je vrlo znatiželjan i postavlja mnoštvo pitanja. Ponekad je zbunjen i zapanjen mnoštvom novih informacija koje saznaje o svijetu oko sebe. Svaka slikovnica je ujedno i bojanka u kojoj dijete može izraziti svoj estetski izričaj jer je ranije rečeno da slikovnica mora biti i njegovati međuodnos slika-riječ, a isto tako biti kreativna i ostaviti djetetu prostor za vlastitu kreativnost. 

Riječ je o likovima koje je kroz slikovnice i drugi prateći sadržaj osmislio i publici prezentirao Alen Bjelica, a kojemu su u približavanju zanimljivog svijeta lutka koji inače živi u slikovnici pomogla sama djeca, čitajući slikovnice naglas. Bibi je nastao na predlošku animirano-crtanih igrano-lutkarskih serija koje su radili Denis Špegelj i Alen Bjelica, u suradnji s Ninom Perušić i Filipom Jurjevićem iz Zadra te ilustratoricom Anjom Brabec iz Virovitice.

(vpz.hr, Foto: dječji vrtići s područja VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content