Advent u virovitičkom Južnom bloku: Desetak obitelji aktivno stvara svoje uspomene

Desetak obitelji iz virovitičkog Južnog bloka ovog je mjeseca svoja druženja odlučilo podići na novu razinu – organizirali su svoj Advent. Kako kažu ideja je došla sama od sebe jer se inače, oni i djeca, svakodnevno druže na kvartovskom igralištu.

– Cijelo vrijemo smo vani, ljetos smo skoro svaki dan imali piknik. Ideja za naš Advent došla je zapravo spontano jer smo imali slična druženja uz hranu, muziku, piće i deserte. Ekspresno se sve dogovorimo. Svatko nešto donese i fešta može početi – ispričala nam je jedna od stanovnica Južnog bloka, Marina Kirhmajer Taboršak. 

Ni hladnoća nije spriječila roditelje i njihove mališane da ukrase svoju sjenicu, upale vatru u pečenjaru i održe pravo malo adventsko druženje. 

– Posebno se zahvaljujemo Gradu Virovitici, gradonačelniku Ivici Kirinu i njegovoj zamjenici Vlasti Honjek-Golinac koji su nam omogućili pečenjar. Ovakva druženja su nam u ovo vrijeme potrebna. Na zraku uz smijeh, hranu, piće i prekrasan duh Adventa. Idući vikend imamo reprizu kojoj se veselimo svi, i veliki i mali. Stvaramo im prekrasno djetinjstvo u ova “čudna” vremena – istaknula je Marina. 

(www.icv.hr, mp; foto: M. Kirhmajer Taboršak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content