Do kraja listopada 2023. godine, 8.800 domaćinstava s područja osam općina VPŽ dobit će brzi optički internet

Virovitičko-podravska županija, nositelj je projekta razvoja širokopojasnog interneta na području VPŽ, projekta koji obuhvaća područje osam općina, odnosno Crnca, Čačinaca, Čađavice, Mikleuša, Nove Bukovice, Sopja, Voćina i Zdenaca.

Projekt je to koji obuhvaća 45 posto površine naše županije, gdje po posljednjim podacima živi 16.000 stanovnika i gdje se nalazi 8.800 kućanstava. Svi oni do kraja listopada 2023. godine dobit će brzi, optički internet, tzv. “autocestu budućnosti”.

-Kroz ovaj projekt izgradit ćemo nadzemnu i podzemnu nepokretnu mrežu sljedeće generacije, uz najpovoljniju cijenu na tržištu za krajnjeg korisnika. Vrijednost projekt je više od 50 milijuna kuna, uz sufinanciranje od 72 posto. Ostatak će podmiriti Virovitičko-podravska županija i osam općina. Radovi će se obavljati u fazama, a nakon završetka projekta, korisnici će dobiti “ključ u ruke” i brzi internet – naglasio je na sjednici Županijske skupštine VPŽ, Bojan Mijok, pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content