Hrvatske rukometašice protiv Španjolske nemaju što izgubiti, Šoštarić: Svi mogu biti ponosni na ono kako se mi borimo

Danas (petak) u 20 sati i 30 minuta hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj igra s domaćom selekcijom, u čijim redovima ozbiljno planiraju osvajanje jednog od odličja.

Hrvatice bi čak i u kompletnom sastavu imale velikih problema u ogledu sa Španjolkama, a kamoli ne u trenutnom sastavu, koji je osakaćen pandemijom koronavirusa.

Na službenim natjecanjima hrvatske i španjolske rukometašice susrele su se do sada sedam puta. Pet puta bile su bolje Španjolke, a u dva navrata pobijedile su Hrvatice. Naša selekcija bila je uspješnija na Svjetskom prvenstvu 2007. godine kada je rezultat bio 30:25, i na Europskom prvenstvu 2010. godine, kada su došle do minimalne pobjede 23:22.

U dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva Španjolska je ubilježila četiri pobjede. Uvjerljiva je bila u susretima s Argentinom 29:13, Kinom 33:18 i Austrijom 31:19, dok je Japan pobijedila 28:26.

-Nama je utakmica sa Španjolskom najlakša na ovom prvenstvu. Oni su domaćini, a mi nemamo što izgubiti. Oni sebe ne da vide u četvrtfinalu i polufinalu, već se vide u finalu. Trebamo pokazati sve što znamo. Mi ćemo, kao i dosad, ostaviti “srce na terenu”, dat ćemo sve od sebe. Nekad smo u tome uspješniji, a nekad malo manje. Svi mogu biti ponosni na ono kako se mi borimo – susret sa Španjolskom najavio je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

S njim se slaže i krilna igračica zagrebačke Lokomotive Josipa Mamić.

-Španjolke su već godinama u vrhu ženskog rukometa. Mi smo nakon pobjede nad Argentinom u drugačijem, pozitivnijem ozračju, nego do sada. Idemo pokazati naciji da možemo puno bolje nego u prvom krugu te da smo ista reprezentacija od prošle godine – optimistična je Josipa Mamić.

Utakmicu, koja se igra u Torrevieji, prenosit će RTL 2.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content