“Kraljice šoka” došle do prve pobjede na SP u Španjolskoj: Hrvatice uvjerljivo svladale Paragvaj

Hrvatske rukometašice u svojoj drugoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj došle su do prve pobjede. Svladale su Paragvaj 38:16.

U prvih desetak minuta igralo se obostrano rastrgano. Prvi zgoditak postignut je četvrtoj minuti. Nakon prednosti Paragvaja 3:2 u 12. minuti Hrvatice se bude. Uz nekoliko obrana Tee Pijević, počinje se igrati i u napadu te se na odmor odlazi s prednošću Hrvatske 15:5. Nažalost zbog udarca glavu igru je u prvom dijelu morala napustiti Dora Krsnik.

U drugom dijelu “Kraljice šoka” igraju još bolje i na kraju dolaze do uvjerljive pobjede 38:16. Izbornik Nenad Šoštarić izrotirao je u igri većinu igračica. Josipa Mami zbog nezgodnog pada na kuk u drugom dijelu je iznesena s terena na nosilima. Naknadni liječnički pregledi će pokazati ozbiljnost ozljeda Dore Krsnik i Josipe Mamić.

– Osim prvih desetak minuta mislim da je bilo dobro. Uz obranu počeli smo igrati konkretno i u napadu. Nadam se da će se Dora Krsnik i Josipa Mamić brzo oporaviti od ozljeda – nakon utakmice prokomentirao je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić. 

Zadovoljna je bila i kapetanica Katarina Ježić.

– Za nas je danas počelo Svjetsko prvenstvo. Okrećemo novu stranicu. Upisali smo dva boda i odmah se okrećemo Japanu. Popravili smo obranu i napad – zaključila je Ježić.

Hrvatska: Tea Pijević (11+0), Lucija Bešen (3+0), Ivana Kapitanović, Paula Posavec 2, Dora Krsnik, Stela Posavec 4, Ćamila Mičijević, Larissa Kalaus, Katarina Ježić 4, Lara Burić, Andrea Šimara 2, Ivana Dežić 5, Ana Debelić 5, Ana Turk 6, Josipa Mamić 4 i Valentina Blažević 6. Izbornik: Nenad Šoštarić.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content