Prve vožnje novom adventskom atrakcijom, panoramskim kotačem, u Osijeku se očekuju kroz tjedan dana

Nakon prijeđenih više od tisuću kilometara, u Osijek je složen na četiri šlepera stigao najveći panoramski kotač u Hrvatskoj – Ferrisov Skyview, izvještava STV, a prenosi osijek031.

Kotač se smjestio kod popularne osječke Školjke i trenutno se radi na njegovom sastavljanju, nakon čega će ga biti potrebno i testirati.

Ivan Kristijan Majić, voditelj Kulturnog centra i organizator Adventa, rekao je kako je plan da vožnje počnu kroz pet do sedam dana, ovisno o brzini sastavljanja obzirom da će ovo biti prvi put da se kotač sastavlja nakon što je proizveden. Kroz nekoliko dana i službeno će biti najavljeno kada će biti otvoren za posjetitelje.

Majić vjeruje kako će ova atrakcija privući ne samo Osječane, već i posjetitelje iz cijele Slavonije i Baranje, ali i šire, koji će moći uživati u panoramskom pogledu na grad s visine od 35 metara. Vidjet će se Tvrđa, Pješački most, konkatedrala i svi drugi simboli grada na Dravi.

Panoramski kotač će zasigurno postati najveća adventska turistička atrakcija u Osijeku, ali za one koji se plaše ogromnih gužvi dobra vijest je da će kotač ostati u gradu i iza Nove godine tako da će se svi zainteresirani stići provozati na njemu.

(osijek031)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content