Mali školarci priredili virtualni “Božić u Virovitičko-podravskoj županiji”

Partnerske škole koje sudjeluju u eTwinning projektima “Uz čitanje riječi rastu 2” i “Moja zabavna i kreativna učionica” priredile su Zoom božićnu priredbu pod nazivom “Božić u Virovitičko-podravskoj županiji”.

U projektu sudjeluju 4.c Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica, 3.b razred Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić Orahovica, 1. te 3. i 4. razred Područne škole Bakić (Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina) i 3. i 4. razred Područne škole Velika Črešnjevica (Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača).

-Ideja za održavanjem priredbe proizašla je iz želje kako bi se unatoč pandemiji nastavila njegovati naša najljepša tradicija, obilježavanje Božića. Učenici su rado prihvatili aktivnosti i s veseljem uvježbali točke za virtualni nastup. Uzbuđeni i veseli jedva su dočekali pokazati što su pripremili, a još više su se radovali nastupu učenika iz drugih škola. Nastup svake škole bio je pun radosti i veselja. Dječja iskrenost i dobrota mogla se vidjeti u podršci koju su pružali jedni drugima – pljeskom i osmijehom. Iako kilometrima udaljeni, odradili su svoju prvu zajedničku virtualnu priredbu na obostrano zadovoljstvo svih uključenih i pokazali da udaljenost ne predstavlja problem ako postoji volja i želja – kaže učiteljica 3.b razreda orahovačke osnovne škole Silvana Lešić.

Priredba je bila iznimno sadržajna, vesela i puna Božićnog duha, a ovaj božićni virtualni susret završio je zajedničkim pjevanjem božićne pjesme “Božić je tu”.

-Najveća nam je želja da iduće godine božićne aktivnosti odradimo opet zajedno, no ovog puta uživo, na nekom lijepom mjestu u našoj prekrasnoj Virovitičko-podravskoj županiji – zaključila je Lešić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content