Na području grada Virovitice ove godine obnovljeno i izgrađeno 20-ak cesta i nogostupa

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno, uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo, govorio je ulaganjima u komunalnu infrastrukturu u ovoj godini. Pritom je istaknuo kako je na području grada i prigradskih naselja obnovljeno i izgrađeno više od 20 cesta i nogostupa. Gotovo svi radovi su završeni te je preostalo još samo uređenje bankina gdje je potrebno, kao i manji radovi na uređenju.

Pročelnik Sabo odgovarao je i na konkretna pitanja koja se tiču nogostupa u Ulici Matije Gupca, rekonstrukcije Vinogradske ulice, nastavka rekonstrukcije željezničke pruge, kao i otvorenja spojne ceste Gajeva – Vinkovačka…

Istaknuo je da, ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni i dozvole završetak radova, spojna cesta će biti otvorena do kraja godine. Potom se nadovezao na rekonstrukciju Vinogradske ulice.

– Rekonstrukcija Vinogradske ulice u planu je u sklopu projekta izgradnje autobusnog kolodvora s pristupnim cestama. Projektna dokumentacija je pri kraju i u prvom mjesecu 2022. godine biti će izdana građevinska dozvola. Prema najavama, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture će u prvom kvartalu raspisati natječaj na koji se planiramo prijaviti projekt. Dakle, prijavom će biti obuhvaćeni novi autobusni kolodvor, rekonstrukcija Ulice Nikole Tesle, produljenje ulice Hrvatskih branitelja do ulice Franje Fujsa te rekonstrukcija ulica Franje Fujsa i Vinogradske, rekao je pročelnik Sabo dodavši da je za sljedeće proračunsko razdoblje planirana obnova nogostupa jedne strane u Vinogradskoj ulici.

K. Sabo osvrnuo se i na završetak radova na obnovi pruge na dionici od Virovitice do Pitomače te dodao da se priprema tender dokumentacija za obnovu dionice od Pitomače do Kloštra, a natječaj se očekuje u prvom kvartalu iduće godine.

Što se tiče nogostupa u Ulici Matije Gupca, izvedeni su radovi na dionici od trafostanice do kraja ulice u sklopu radova HEP-a na svojoj mreži. Ostala je još jedna dionica nogostupa od kč.br. 131 do trafostanice koja se planira u prvoj polovici 2022. godine. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content