Održan tradicionalni Božićni koncert u čačinačkoj župnoj crkvi: Najljepša čačinačka Božićna čestitka

Čačinci su ponovno uputili najljepšu moguću Božićnu čestitku svojim sumještanima i gostima. U župnoj crkvi Presvetoga Trojstva održan je tradicionalni Božićni koncert u organizaciji Turističke zajednice pod pokroviteljstvom Općine te pod umjetničkim vođenjem vrhunskog čačinačkog glazbenika Šime Milovca i blagoslovom Župe i župnik velečasnog Nedjeljka Androša.

Tradicionalno je ovaj koncert obogaćen prikazom žive Svete Obitelji koju je utjelovila čačinačka obitelj Ugarković, kojoj je to treći puta da su u ovoj blaženoj ulozi. Sve glazbene točke bile su poseban umjetnički doživljaj, a predstavili su se čačinačke solistice Tamara Prelog i Danijela Lokner, fenomenalni vokalni sastav The Fusion iz Pitomače, zbor Kulturno-umjetničkog društva Čačinci, čačinački župni zbor, mladi, domaći tamburaški sastav, dječji zbor Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, mali zbor Dječjeg vrtića ”Lipa” Čađavica, područnog odjela Čačinci koji je pokupio najveći pljesak, a sve ih je glazbeno pratio te i sam sudjelovao u vokalnim dionicama maestro Šime Milovac.

Bocicni-koncert-Cacinci-12-CustomŠime je posebno oduševio izvedbom popularne pjesme ”Fritula” u kojoj je i glasom i izgledom podsjetio na Petra Grašu. Kao gost iznenađenja na samom kraju koncerta zasvirao je Tamburaški sastav ”Sitni sati” iz Novske sačinjen od mnoštva odličnih glazbenika koji sviraju u poznatim sastavima kao što su Gazde, EX Panonia i drugi. Koncert je pratila priča o rođenju Isusa Krista u interpretaciji direktorice Turističkog ureda Čačinci Ane Marunica.

– Iako je bilo malo dvojbi hoćemo ili nećemo organizirati ovaj koncert, u dogovor s našim župnikom ipak smo se odlučili prirediti ga svojim mještanima i sada smo svi presretni što je bilo dosita prekrasno. Od srca hvala svim izvođačima, domaćima i gostima, našoj obitelji Ugarković koja je evo po treći puta utjelovila Svetu Obitelj, Šimi Milovcu koji je na vrhunski način sve ovo pripremio. Danima uvježbavao izvođače te sve njih glazbeno i pratio. Veliko hvala našem župniku velečasnom Nedjelju Androšu koji nas je podržao u svemu ovome i doveo TS Sitni Sati kod nas i najveće hvala svima koji su došli i svojim pljeskom podržali naš koncert– rekla je Marunica. Na kraj use svima zahvalio i župnik Androš.

Bocicni-koncert-Cacinci-10-Custom– Ovo je jedan od razloga zašto sam zavolio Čačince od prvih minuta provedenih ovdje. Ovaj koncert je nešto posebno, jedna prekrasna Božićna poruka veselja, mira, dobrote, prijateljstva, obitelji i zajedništva i zato veliko hvala Ani, Šimi i svima koji su sve ovo pripremili. Veliko hvala mojim prijateljima “Sitnim Satima” koji su u jednom našem razgovoru par dan prije koncerta, kada su sam im pričao koliko je ovo lijepo, samo rekli– dolazimo. Hvala svima od srca– rekao je župnik Androš.

Koncertu je nazočio i načelnik općine Čačinci Alen Jurenac koji je bio oduševljen nakon posljednje odsvirane i otpjevane note.

Bocicni-koncert-Cacinci-13-Custom– Čačinci su još jednom pokazali koliko su svestrani, jedinstveni i posebni. Svatko je oduševio na svoj način i ovo je definitivno najljepša Božićna čestitka svima, a posebno našim mještanima. U ime Općine zahvaljujem se svim izvođačima te posebno Ani Marunici i Šimi Milovcu koji su sve ovo pripremili– rekao je Jurenac.

Svi izvođači na kraju su otpjevali dvije poznate Božićne pjesme ”Radujte se narodi” i ”Narodi nam se Kralj Nebeski” u što su se uključili i svi nazočni.      

(www.icv.hr, vg)       

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content