Održana sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija

- PROMO -

Sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija održana je online u utorak 7. prosinca 2021. godine. Na sjednici je podneseno Izvješće o radu Hrvatske zajednice županija u 2021. godini, donesen je Program rada te Financijski plan za 2022. godinu. Članovi Skupštine također su prihvatili i Plan zaduživanja i otplata Hrvatske zajednice županija u 2022. godini, kao i Plan nabave te Odluku o visini članarine za članice HZŽ-a.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić predstavio je aktivnosti planirane za 2022. godinu. Sukladno Statutu, Poslovniku Izvršnog odbora i Poslovniku Skupštine planirane su najmanje tri sjednice Izvršnog odbora, jedna sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija, jedna sjednica Nadzornog odbora te petnaest sastanaka radnih skupina Hrvatske zajednice županija. Očekuju se i dva sastanka župana s Vladom Republike Hrvatske.

Nadalje, radi informiranja tijela središnje vlasti o stajalištima županija organizirat ćemo tematske rasprave, okrugle stolove i stručna predavanja o pitanjima koja su značajna za sve županije i sudjelovati u radu stručnih skupina ministarstava za izradu nacrta zakona i drugih propisa. Na međunarodnom planu, kroz izabrane predstavnike iz redova županija, ćemo nastaviti suradnju s Odborom regija, Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe i Vijećem europskih općina i regija (CEMR) – istaknuo je Marušić

Predsjednik Marušić nasatavio je i nastavak suradnje s partnerskim institucijama – Vladom Republike Hrvatske, Udrugom gradova, Hrvatskom zajednicom općina, Državnom školom za javnu upravu, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Agencijom za odgoj i obrazovanje, uredom Povjerenika za informiranje, Državnim zavodom za statistiku, Zakladom Konrad Adenauer, Savezom društava Naša djeca, itd.

(www.hrvzz.hr)

Povezane vijesti

Skip to content