Perspektivni budući proizvod: Treća nagrada mladom inovatoru Antoniju Lesiću za okomiti stalak za bicikle

Okomiti stalak za bicikle s kompresorom, idealan za manje prostore, garaže, pa i hodnike zgrada, djelo je ruku mladog inovatora Antonija Lesića iz Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici i osvojio je sada već ukupno treću nagradu na sajmovima inovacija.

Ovaj put riječ je o 9. Salonu inovacija Bjelovar 2021.  Salon je zbog epidemiološke situacije održan u virtualnom okruženju 2. prosinca, u organizaciji HGK – Županijske komore Bjelovar u suradnji sa Udrugom inovatora Hrvatske.

Sinoć (četvrtak) su objavljeni službeni rezultati koji su otkrili kako je Antonio Lesić, učenik trećeg razreda instalater grijanja i klimatizacije, osvojio „Nagradu za mlade inovatore” sa svojim mentorom, stručnim učiteljem Zoranom Kozjakom. Tročlana komisija je njihovu inovaciju opisala kao “perspektivni budući proizvod.”

Zoran Kozjak ističe kako su na izložbi su ravnopravno sudjelovali inovatori, udruge inovatora, osnovne i srednje škole iz Republike Hrvatske kao i inovatori i njihove tvrtke iz okruženja RH. Tako je ukupno 42 inovatora predstavilo svoje 42 inovacije.

Za ocjenu komisije, koja je okomiti stalak za bicikle opisala kao perspektivni budući proizvod, Z. Kozjak kaže kako izaziva ponos te da im je drago što žiriji diljem Hrvatske na sajmovima prepoznaju funkcionalnost i primjenjivost ove njihove inovacije. 

-Prednost ovakve konstrukcije stalka je jednostavnost i lakoća podizanja bicikla u okomiti položaj. Konstrukcija je opremljena s bešumnim kompresorom, za napuhavanje i kontrolu tlaka zraka u zračnicama. Ova konstrukcija lako se može koristiti i u hodnicima, prostorijama, manjim prostorima na kojima bicikl neće stvarati gužvu – podsjeća Z. Kozjak koji kaže kako je i mladom inovatoru Antoniju kao i svima koji poput njega stvaraju nešto novo svaka nagrada dodatan vjetar u leđa za nove ideje koje će kasnije dobiti svoju konkretnu primjenu. (www.icv.hr, mlo, zk, foto: Z. Kozjak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content