Počelo Svjetsko rukometno prvenstvo u Španjolskoj: Loše otvaranje hrvatskih rukometašica, Brazilke glatko slavile

Hrvatske rukometašice u prvom susretu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj poražene su od Brazila 30:25.

Od samog početka utakmice bile su u rezultatskom zaostatku. Nakon 30 sekundi igre isključena je Dora Krsnik, što koriste Brazilke i vode 1:0, odnosno 2:1. Od sedme minute Brazilke imaju +2, a sredinom prvog dijela njihova prednost raste na tri – četiri zgoditka. U posljednjih nekoliko minuta prvog dijela rukometašice Brazila kažnjavaju još nekoliko pogrešaka hrvatskih reprezentativki i na odmor odlaze sa šest zgoditaka prednosti (18:12).

Prvo ime u hrvatskim redovima, u prvom dijelu, bila je Valentina Blažević s pet zgoditaka.

Na početku drugog dijela Hrvatice postižu dva zgoditka i smanjuju na 18:14, međutim, to je bio samo trenutni bljesak, jer su vrlo brzo brazilske rukometašice iskoristile niz pogrešaka suparnica i otišle u 41. minuti na +9 (24:15). U posljednjih dvadesetak minuta “kraljice šoka” su se ipak uspjele malo razbuditi i ublažiti poraz na konačnih 30:25.

Najefikasnije u hrvatskim redovima bile su Valentina Blažević sa sedam i Ćamila Mičijević sa šest zgoditaka.

-Odigrali smo loše obranu. Ako svedemo protivnika na 25 – 26 zgoditka sve možemo pobijediti. U prvom dijelu smo primili 18 pogodaka, a u drugom dijelu smo promašili previše zicera. Kada obrana ne funkcionira imaš strah u napadu. Drugi dio nam je bio puno bolji. Idemo korak po korak. Sutra je trening, a prekosutra utakmica s Paragvajem – na kraju je rezimirao hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

Hrvatska: Tea Pijević (4+0), Lucija Bešen, Ivana Kapitanović (3+1), Paula Posavec, Dora Krsnik 3, Stela Posavec, Ćamila Mičijević 6, Larissa Kalaus 2, Katarina Ježić, Lara Burić, Andrea Šimara 4, Ivana Dežić, Ana Debelić 3, Ana Turk, Josipa Mamić i Valentina Blažević 7. Izbornik: Nenad Šoštarić

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content