Poduzetnica Marijana Hečimović osvojila nagradu za svoju ideju Boho Home: Od organskih materijala izrađuje podloge, šatore i ljuljačke za najmlađe

Marijana Hečimović sa svojom poduzetničkom idejom Boho Home pobjednica je programa Vip Startup Mreža u kategoriji ostalih poduzetnika. Riječ je o prvom predakceleracijskom programu koji su pokrenuli Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije i Virovitičko-podravska županija kako bi se potaknula poduzetnička aktivnost našeg područja.

Svoju priču pobjednica Marijana Hečimović temelji na svom vlastitom iskustvu. Često ga proživljavaju roditelji i djeca koji teško pronalaze proizvode koji su pogodni za alergičare. Naime, njezina ciljna skupina su upravo najmlađi, djeca alergičari kojima Marijana uskače u pomoć sa svojim ručno rađenim proizvodima od organskog materijala, s antialergijskim i antibakterijskim punjenjem u kombinaciji s drvetom, što na kraju rezultira prekrasnim podlogama za bebe, dječjim šatorima, ljuljačkama i jastučićima koji su sigurni za korištenje. Ova ideja joj je, kaže, već dugo u glavi, no sada se napokon odlučila na prvi korak. Vjetar u leđa svakako joj je bio ovaj program u kojemu je osvojila nagradu VPŽ u iznosu od 20.000 kuna, a što će zasigurno ubrzati proces pokretanja poslovanja.

– Svaki početak je težak. Prvo i osnovno je što još uvijek koristim samo hobi alate te mi to ponekad otežava posao, ali nekako se snađem. Kada pokrenem posao, kupnja profesionalnih alata uvelike će mi pomoći u proizvodnji, a s obzirom da još uvijek nisam dovoljno upoznala tržište, mislim da će mi ovo vrijeme prije pokretanja posla biti dovoljno da napravim dodatnu analizu te da se dobro pripremim – naglasila je Marijana, kojoj je najveća vrijednost ovog projekta što je uspješno primijenila metode i posebna pravila koja je projekt i zahtijevao, a u kojemu su imali podršku u svim segmentima te dodaje kako je ovo odlično iskustvo koje preporučuje svakome tko ima poduzetničku ideju.

boho home

Zahvalna je, kaže, i na divnim ljudima, mentorima i ostalim sudionicima koje je upoznala, te ističe kako su planovi za budućnost usmjereni na dodatno razrađivanje poslovnog modela i usavršavanje proizvoda s kojima će izaći na tržište. Virovitičko-podravsku županiju opisuje kao mjesto u kojemu ima ne tako mali broj uspješnih poduzetnika, no svaki poduzetnički pothvat koji je dobro isplaniran, realiziran te održiv kao takav stvara novu vrijednost za zajednicu i svakako je dobrodošao.

(www.icv.hr, iv, foto: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content