Prvoga dana nove godine uživajte u virtualnom koncertu Gradske glazbe Virovitica

Nakon najveselije noći u godini, u subotu se udobno smjestite i pogledajte 1. virtualni koncert Gradske glazbe Virovitica koji ćete od 18.30 sati moći pogledati na Youtube kanalu i Facebook stranici Gradske glazbe.

– Naš tradicionalni božićno-novogodišnji koncert ove godine održati ćemo na malo drugačiji način. Nažalost, zbog trenutačne epidemiološke situacije održavanje kontaktnog koncerta bio bi veliki rizik kako za članove orkestra i mažoretkinja tako i za publiku, s obzirom da se radi o puhačkom orkestru te o velikom broju sudionika i gostiju – istaknula je predsjednica Gradske glazbe Virovitica Lucija Viktorija Suvajac te nadodala kako se virtualni koncert činio kao sigurna opcija za sve.

U videu se isprepliću kadrovi orkestra koje je pripremljene skladbe snimao u koncertnoj dvorani Glazbene škole Jan Vlašimsky te mažoretkinje koje su plesne točke snimile u dvorani Katoličke gimnazije.

– Naporno smo vježbali tijekom cijele godine i bilo bi mi žao da taj naš napor prođe nezapaženo. U pomoć su nam „priskočili“ Glazbena škola i Katolička gimnazija te nam ustupili svoje prostore na čemu im veliko hvala – dodala je Suvajac.

IMG 03192167ef834b5f0d12bc18fed30dc0 V
Foto: Gradska glazba Virovitica

Gradska glazba okuplja i uvijek je okupljala mnoštvo mladih koji su uz druženje i zabavu svirali i plesali. Voditelji orkestra i mažoretkinja, bračni duo Silvio i Ana Paloš tijekom cijele godine marljivo rade i uvježbavaju glazbene komade i plesne točke s članovima, a veličina Gradske glazbe vidljiva je kada se zvuk orkestra i plesne točke mažoretkinja spoje u jedan nastup.

– Sav trud koji ulažemo bio bi uzaludan bez onih koji naš rad podržavaju pa tako zahvaljujem Gradu Virovitici, Turističkoj zajednici grada Virovitice, Poslovnom parku Virovitica, Virkom d.o.o, Flora Vtc, Virovitičko-podravskoj županiji, Ordinaciji dr. med. dent. Davor Hock, Glazbenoj školi Jan Vlašimsky, Katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici, Informativnom centru Virovitica te Plavoj televiziji na nesebičnoj pomoći i donacijama – zaključila je Suvajac te pohvalila sve članove udruge na još jednoj lijepoj godini rada.

(www.icv.hr, lvs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content