Selekcija M-15 Virka Virovitice na korak do osvajanja naslova: U velikom nedjeljnom derbiju ugostit će Koprivnicu

Mladi ‘Virkasi’ u dva dana odigrali su dvije utakmice. Prvo su u četvrtak, 9. prosinca u Koprivnici pobijedili istoimenu domaću momčad. Čvrstom i agresivnom obranom ‘slomili’ su protivnika već u prvoj četvrtini.

Koprivnica – Virka Virovitica 28:73

Virka Virovitica: Mislav Škvarić, Jakov Obrovac 10, Antonio Tutić 11, Nikola Krstanović 26, Marko Teskera 4, Luka Farkaš 14 , Dino Zubić 2, Petar Špegelj 6, Filip Gašparić, Trener: Hrvoje Dragičević.

U petak, 10. prosinca otputovali su vodećoj ekipi lige, Radniku iz Križevaca, koja je imala omjer poraza i pobjeda kao i Virka Virovitica, 9-1, ali s boljom koš razlikom držali su vodeću poziciju na tablici. Bio je to pravi derbi vodećih ekipa u kojem su pobjedu zasluženo odnijeli mladi virovitički košarkaši.

Radnik Križevci – Virka Virovitica 32:61

Virka Virovitica: Antonio Tutić 24, Nikola Krstanović 31 Marko Teskera ,Luka Farkaš 2 , Dino Zubić , Petar Špegelj 4, Filip Gašparić, Trener: Hrvoje Dragičević.

Virkasi imaju pred sobom još samo jedno kolo do kraja prvenstva, koje igraju u nedjelju, 12. prosinca u 15 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, kada im u goste dolazi ekipa Koprivnice, koju su prije tri dana pobijedili u gostima.

Nedjeljnom pobjedom mladi košarkaši Virka Virovitice postali bi prvaci Regije te stekli pravo nastupa u ‘majstorici’, čiji će se pobjednik plasirati u Jedinstvenu prvu hrvatsku ligu mlađih kadeta, u kojoj igraju nabolje hrvatske momčadi: Cibona, Zadar, Split… To bi bio jedan od najvećih sportskih uspjeha u mlađim dobnim kategorijama Košarkaškog kluba Virka Virovitica.

Ovog vikenda očekujemo rasplet i u ligi M-17, gdje momčad Virka Virovitice može s još jednom pobjedom također ući u borbu za jedinstvenu prvu ligu.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content