Sjednica Vlade: Produžene postojeće mjere i uvedena jedna nova

Održava se sjednica Vlade RH. Sve epidemiološke mjere su produžene do 31. prosinca, uz manje izmjene.

Sada dozvole za javna okupljanja na otvorenom daju županijski stožeri. Zabrana ulaska u državu se više ne odnosi na osobe koje dolaze iz Hong Konga. Donesena je nova odluka o uvođenju mjere u socijalnoj skrbi – obaveza COVID potvrda se uvodi i za korisnike centara i sve osobe koje dolaze u centre – prenosi Index

BOŽINOVIĆ O MJERAMA

-Unatoč smanjenju brojeva, naši brojevi zadnjih dana stagniraju. Omikron se širi puno brže od delta varijante. To dovodi do pooštravanja mjera u nizu zemalja, a omikron bi mogao brzo postati dominantna varijanta – rekao je Božinović.

-Ne razmišljamo o popuštanjima ograničenja. Stožer će danas donijeti sedam odluka – rekao je.

-Produžuju se mjere o maskama, radnom vremenu trgovina, javnim okupljanjima, javnom prijevozu… Jedna je promjena u javnim okupljanjima – sada dozvolu za javna okupljanja na otvorenom daju županijski stožeri. Mjere se produžuju do 31. prosinca.

Promjena je i u mjerama na granici, a vezano uz posebne mjere zbog omikrona. Zabrana ulaska u državu se više ne odnosi na osobe koje dolaze iz Hong Konga.

Donesena je nova odluka o uvođenju mjere u socijalnoj skrbi – obaveza COVID potvrda se uvodi i za korisnike centara, pratnju i druge osobe koje u prostorije centra dolaze na poziv ili prema unaprijed ugovorenom terminu – rekao je Božinović.

Uskoro opširnije…

(index.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content