Suhopoljska Kulturna udruga KrEdA obilježila 5 godina rada: Iza njih niz projekata i aktivnosti kojima podižu kvalitetu života na svom području

Kulturna udruga KrEdA 9. prosinca održala je redovnu godišnju skupštinu kojom je obilježila petu godinu rada i postojanja. S obzirom na i dalje nepovoljnu epidemiološku situaciju, skupština je održana online, a prisutni su bili svi redovni članovi udruge. Govorilo se o postignućima udruge tijekom ove godine, usvojena su financijska izvješća, izvješća o radu kao i novi plan rada za godinu pred nama. Iako je KrEdA skupina vrlo različitih entuzijastičnih pojedinaca, koji su redom vrlo uspješni u svojim područjima, oko zajedničkog rada i plana prema kojemu Udruga treba ići, uvijek su složni, tako da su sve odluke donesene jednoglasno.

Iz Udruge ističu kako je iza njih, bez obzira na sva ograničenja u radu, vrlo uspješna i ispunjena godina.

– Završili smo provedbu svoja dva do sada najveća projekta – Talenti su moj temeljni kapital! I Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost. Zadovoljni smo što smo ovim projektima ostavili pozitivan trag u našoj zajednici. Kroz prvi projekt omogućili smo besplatno dodatno obrazovanje zainteresiranim dugotrajno nezaposlenim stanovnicima naše županije, a drugim smo uspjeli obogatiti našu općinu novim drvoredima, vanjskom učionicom pri OŠ Suhopolje, ali i brojnim edukativnim događajima na temu 17 ciljeva održivog razvoja. Osim toga, proveli smo i vrlo uspješan projekt Kreativno recikliraj i zajednicu aktiviraj! uz podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojim smo svoje djelovanje dodatno usmjerili prema očuvanju okoliša i održivom razvoju. Zahvaljujući ovim aktivnostima nominirani smo za prestižnu nagradu National Geographica ‘Žuti okvir’ koja se dodjeljuje za postignuća u znanosti, obrazovanju i održivom razvoju. Uz podršku Općine Suhopolje, Virovitičko-podravske županije i lokalnih poduzeća i tvrtki koji nas uvijek podupiru, proveli smo i niz manjih redovnih programa, a budući da je 2021. bila Godina čitanja, posebno nas veseli da smo ovoga ljeta uspjeli organizirati poznate ljetne manifestacije – Suhopoljsku KUL. plažu i Aleju slikovnica, koje su nama, ali i našim malim i velikim korisnicima,  prošle godine u vrijeme lockdown-a posebno nedostajale – rekla je predsjednica udruge Natalija Kožić Lukačević.

239411850_2630030887292312_3220023863109555376_n

KrEdA je tijekom ove, po mnogočemu posebne godine, izdala i nekoliko uspješnih publikacija – Omaminu kuharicu (Orah), Suhopoljski spomenar – sjećanje, priče i legende te malu brošuru o crkvi svete Terezije Avilske, a prijavili su i desetke novih projekata i programa čijoj se provedbi nadaju tijekom sljedeće godine. Zahvaljujući suradnji s udrugama u Virovitici, sudjelovali su i na ovogodišnjem sajmu Jesen u gradu, a trenutno sudjeluju u organizaciji suhopoljske Božićne priče, gdje svakog vikenda na adventskom sajmu izlažu svoje rukotvorine, publikacije i suvenire, ali i produbljuju suradnju s prijateljskim udrugama iz Virovitice, Gradine i Suhopolja.

Dakako, ova godina za Kredu još nije gotova. Do kraja prosinca, a počevši već od idućeg tjedna, provest će niz edukativnih radionica namijenjenih roditeljima koje kroz projekt Zajedno za bolje roditeljstvo! organiziraju u suradnji s iskusnim stručnjacima u području obiteljske psihologije i pedagogije.

Iz Krede zahvaljuju, u prvom redu, svojim volonterima jer bez njih ovi uspjesi ne bi bili mogući, a potom i svima koji ih podržavaju tijekom ove petogodišnje priče, obećaju nove projekte i najavljuju iznenađenja te pozivaju sve zainteresirane da ih prate putem društvenih mreža i uključe se u aktivnosti koje dolaze.

(www.icv.hr, af; foto: KrEdA)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content