U Poduzetničku zonu III ulaze dva nova investitora – olakšica Grada Virovitice gotovo milijun kuna

U Poduzetničkoj zoni III u Virovitici gradit će se dvije nove hale za proizvodnu djelatnost. Direktor tvrtke NAPKIN d.o.o. iz Virovitice Bruno Marić te Ivan Ripli, vlasnik obrta za proizvodnju i montažu ELEKTROMONTING, također iz Virovitice potpisali su s gradonačelnikom Ivicom Kirinom ugovore o prodaji građevinskog zemljišta u Zoni III.

S obzirom na kriterije za ostvarivanje potpore, koji su utvrđeni Pravilnikom o kupoprodaji građevinskog zemljišta temeljem Programa de minimis potpora za nove investicije u poduzetničkim zonama Grada Virovitice za 2021-2023., oba poduzetnika ostvarila su ukupno gotovo milijun kuna olakšica.

Tvrtka NAPKIN d.o.o. planira graditi halu za proizvodnju robe za kućanstvo i higijenu te toaletnih potrepština od papira, za što je ostvarila olakšicu u stopostotnom iznosu od kupoprodajne cijene zemljišta, što znači da su zemljište kupili za 1 kunu po m2, odnosno ukupno za 3.949 kuna. Temeljem Programa de minimis potpora za nove investicije u zonama, tvrtka je ostvarila 70 posto olakšice jer se nalazi u 2. skupini prioritetnih djelatnosti te još 30 posto jer planiraju otvorili 32 nova radna mjesta. Planirana vrijednost investicije je oko 7 milijuna kuna.

Obrt za proizvodnju i montažu “ELEKTROMONTING” u zoni III planira proizvoditi opremu za distribuciju i kontrolu električne energije, a temeljem Programa de minimis potpora ostvarili su olakšicu od 90 posto pošto se nalaze u 1. skupini prioritetnih djelatnosti. Planirana vrijednost investicije je oko 2 milijuna kuna, a zemljište su kupili za 14,41 kn/m2, odnosno za 44.872,74 kune.

(virovitica.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content