Uz paljenje druge adventske svijeće, druženje u parku i glazbu, nastavlja se Suhopoljska božićna priča

Adventsko razdoblje ili došašće, kako se naziva u liturgiji, vrijeme je pripreme za najradosniji blagdan u godini, Božić, Isusovo rođenje, a tako se danas u nekolicini naselja diljem Virovitičko-podravske županije organiziralo paljenje druge svijeće na adventskom vijencu.

Tom prilikom, mještani Suhopolja došli su danas (subota) na paljenje svijeće u središtu mjesta, svijeće pomirilice ili betlehemske svijeće koja simbolizira mir. Mir se obično definira kao razdoblje bez ratova, no u ovom kontekstu uzima se sloboda od prepirki, spokoj, harmoniju ili pak unutarnje zadovoljstvo i vedrinu. Postoji više teorija i definicija mira, a neke od njih su mir kao nesebičan čin ljubavi, mir kao odsutnost nasilja i zla s prisutnošću ili unutarnji mir. Prigodnu poruku svim prisutnima, poruku mira, zajedništva i razumijevanja, i ovog je puta poslao župnik Ljubo Krmar.

– Neka nam i ova druga svijeća donese mir. Neka u naše domove donese svijetlo, neka nas grije i obasjava te neka nam omogućuje da bolje vidimo u životu. Ovaj drugi tjedan adventa neka u naša srca, u srca naših obitelji i u naše duše donese puno radosti prema Isusu koji se rađa u tijelu, te uzima ljudsku sudbinu na sebe i želi postati jedan od nas. Bog dolazi k nama, za nas se rađa i želi nama biti to svjetlo- istaknuo je između ostalog velečasni Krmar.

Nakon paljenja prve svijeće, u perivoju dvorca Janković nastavljeno je adventsko druženje uz kuhano vino i zimske delicije, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se učenici Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, područni odjel Suhopolje, koji su za posjetitelje pripremili prigodan nastup. Osim toga, u suradnji s Osnovnom školom Suhopolje pripremljena je i mini izložba božićnih čestitki.

“Božićna priča” u čarobnoj atmosferi suhopoljskog parka nastavlja se idućeg vikenda, a do tad zavirite u fotogaleriju i uživajte u prekrasnim božićnim prizorima koji privlače pažnju mještana i ostalih prolaznika.

(www.icv.hr, foto: TZ Suhopolje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content