Vikend obilježile prometne nesreće uzrokovane alkoholom: Najviše napuhao vozač u Pitomači, policija objavila detalje

- PROMO -

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano osam prometnih nesreća, od kojih šest s ozlijeđenima i dvije s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač osobnog automobila teško ozlijeđen, a dva pješaka i tri vozača osobnih automobila su lako ozlijeđena, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Od ovih osam prometnih nesreća čak pet su uzrokovali vozači kod kojih je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu i još je jedan počinitelj uzrokovao prometnu nesreću pod vidnim utjecajem alkohola, ali zbog zdravstvenih razloga nije alkotestiran, već mu je naknadno izvršeno izuzimanje krvi i urina za analizu.

Osim četiri alkoholizirana počinitelja prometnih nesreća od ponedjeljka do četvrtka, nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena i kod dva od četiri počinitelja prometnih nesreća koje su se dogodile tijekom vikenda.

Kod počinitelja najteže prometne nesreće protekli tjedan je utvrđena koncentracija od 1.61 g/kg. Ovaj 31-godišnji vozač osobnog automobila je slijetanje vozila s ceste uzrokovao nepropisnim kretanjem kolnikom u nedjelju poslije ponoći na dionici ceste između Ćeralija i Voćina i u toj prometnoj nesreći je teško ozlijeđen.

viber slika 2021 12 05 11 22 32 708
Foto: DVD Voćin

Pod utjecajem alkohola u samo nešto manjoj koncentraciji od 1.36 g/kg je slijetanje vozila s ceste upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom u petak navečer u Slatini uzrokovao 38-godišnji vozač osobnog automobila.

Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 280 prekršaja, od kojih 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 52 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 39 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 108 km/h je utvrđena u petak u 14.35 sati u Koriji.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.45 g/kg je utvrđena kod 31-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je uzrokovao prometnu nesreću u srijedu oko 17 sati na parkiralištu u Pitomači.

Tijekom proteklog tjedna su sukladno odredbama 134. Prekršajnog zakona uhićena 3 vozača i to jedan zbog odbijanja alkotestiranja, jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

 

Povezane vijesti

Skip to content