Virovitičke košarkašice Z-15 rutinirano protiv Mladosti i sada čekaju derbi s čakovečkom Radosti

Virovitičke košarkašice do 15 godina starosti u okviru šestog kola Regije Sjever rutinirano su odradile utakmicu kontra Mladosti iz Ivanovca i u siječnju sljedeće godine očekuje ih derbi s Radosti iz Čakovca.

Virovitičanke su trenutno treće no pobjedom nad Radosti uključile bi se u borbu za prvaka Regije Sjever koja okuplja najbolje ženske košarkaške klubove iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske.

Prve minute utakmice kontra Mladosti iz Ivanovca usmjerile su utakmicu u jednom smjeru, jer je već nakon prve četvrtine semafor pokazao 26:5, da bi nakon druge četvrtine koja je završila s čak 33:0 trener Robert Fritz dao još više prilika mlađim igračicama koje su ga maksimalno iskoristile za konačnih 97:13.

Najefikasnija kod Virovitičanki bila je Martina Sabo s 26 postignutih koševa, 5 osvojenih lopti, 5 asistencija i 3 skoka. Svoj prvi “double double” ostvarila je Margareta Cenger koja je uz 11 postignutih koševa osvojila 14 lopti uz 3 asistencije, 3 skoka i dvije blokade. Alisa Lovreković postigla je 12 koševa uz 4 skoka te po dvije asistencije i osvojene lopte. Dvoznamenkasti učinak ostvarila je i Nika Gverić koja je uz 10 postignutih koševa osvojila i 7 lopti, podijelila 5 asistencija te dodala jedan skok. Maja Lena Bucifal, Hana Deskar, Nika Pavelić i Korina Bosnić postigle su po 8 koševa. Maja Lena dodala je 6 osvojenih lopti, 5 skokova i asistenciju, Hana je osvojila 6 lopti, 3 puta uspješno skočila uz asistenciju, Nika je dodala osvojenu loptu i skok, a Korina osvojila dvije lopte. Terezija Benko ubacila je 4 koša i osvojila jednu loptu. U strijelce se upisala i Lana Ojurović uz 3 skoka i dvije osvojene lopte. Obrambene zadatke odlično je odradila Tena Tolušić osvojivši 6 lopti.

Najefikasnija kod gošći iz Ivanovca bila je Maša Posanec sa 6 postignutih koševa.

ŽKK Virovitica – ŽKK Mladost Ivanovec 97:13

ŽKK Virovitica: Benko 4, Bosnić 8, Bucifal 8, Cenger 11, Deskar H. 8, Gverić 10, Lovreković 12, Pavelić 8, Ojurović 2, Sabo 26 i Tolušić.

Netom prije, prvenstvenu utakmicu odigrala je i druga ekipa Virovitice. Djevojke koje su najmlađe u ligi hrabro su odigrale utakmicu protiv vodeće, snažnije i starije prve ekipe ŽKK Radosti iz Čakovca. Osnovni zadatak formiranja ove ekipe je da djevojke odigraju što više utakmica u jačoj konkurenciji, jer u prvoj ekipi Z-15 zbog propozicija ima mjesta za samo pet djevojaka koje su 2009. godište i mlađe. Utakmica u kojoj nije bilo puno neizvjesnosti neke od djevojaka su se nametnule za odigravanje više minuta i u prvoj ekipi Z-13.

Najefikasnija je bila Dorotea Blažičević s 12 postignutih koševa, Lana Bajivić ubacila je 5 koševa, Monika Požežanac Sabolić 4, Lorena Kanižaj 3 koša te Eva Duršot 2 postignuta koša.

IMG afa9fd567a86e4b06b67b06ef2a0a6fb V

ŽKK Virovitica 2 – ŽKK Radost Čakovec 26:101

ŽKK Virovitica;: Bajivić 5, Požežanac Sabolić 4, Ivoš, Lebinac, Blažičević 12, Kanižaj 3, Duršot 2, Čevelak, Petras i Salajić.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content