”Zaželi u Suhopolju – faza II”: U sklopu projekta petnaest zaposlenih žena brinut će o 120 krajnjih korisnika

Općina Suhopolje prijavila je projekt “Zaželi u Suhopolju- faza II” u sklopu programa ”Zaželi – program zapošljavanja žena”. Odobrena sredstva za provedbu projekta, koja su u potpunosti financirana od strane Europskog socijalnog fonda,  iznose 1.377.150,00 kuna, dok je predviđeno razdoblje provedbe projekta 13 mjeseci.

Budući da je na području općine Suhopolje broj nezaposlenih žena te starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u porastu, ovim projektom želi se povećati konkurentnost na tržištu rada kroz njihovo zapošljavanje i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje. Petnaest zaposlenih žena pružat će tako usluge podrške i potpore za 120 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području općine Suhopolje što će značajno povećati kvalitetu njihova života, a u vidu pomoći pri obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova, pripremanju obroka u kućanstvima korisnika, odlasku liječniku i slično.

Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika, a za žene uključene u projektne aktivnosti bit će omogućeno povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada, dok će edukacija biti obvezna i besplatna za žene zaposlene kroz program.

Kao svrha projekta istaknuto je povećanje mogućnosti pristupa zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivi skupina, te poboljšanje kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području općine Suhopolje. Radom s krajnjim korisnicima razvit će se i dodatna empatija za osobe kojima je potrebna pomoć u lokalnoj zajednici, stoga postoji mogućnost i za motivacijom pojedinih osoba na volontiranje što će ojačati civilno društvo i njegovu aktivnu participaciju u lokalnoj zajednici.

Nositelj spomenutog projekta je Općina Suhopolje, dok su partneri u provođenju Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Virovitica, te Udruga matice hrvatskih umirovljenika Općine Suhopolje.

(www.icv.hr)

ZazeliUcinkoviti ljudski potencijali BOJA

logići zaželi

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content