ŽRK Orahovica unatoč svim problemima radi ‘punom parom’: Ljubav prema rukometu pobjeđuje svaku razliku, pa i pandemiju

Ženski rukometni klub Orahovica radi ‘punom parom’. Pod stručnim vodstvom odlične trenerice Andrijane Rukavine u klubu trenira šezdesetak djevojčica u dobi od 8 do 16 godina koje su podijeljene u četiri starosne kategorije. Tako se mlade orahovačke rukometašice natječu u 1. HRL za uzraste U-12, U-14 i U-16, dok je najmlađi uzrast U-10 prijavljen u županijsku ligu za mini rukomet.

-Kategorije u svom rangu natjecanja u 1. HRL su podijeljene u parove te se igra turnirskim sustavom lige koji je podijeljen u krugove u sklopu kojih se odigravaju po dvije utakmice. U-16 kategorija 1. HRL Regija Sjever broji 13 klubova i liga se sastoji od sedam kola. Trenutno smo odigrali dva kola jer nam je jedan krug natjecanja bio otkazan zbog koronavirusa. Od četiri odigrane utakmice do sada ovaj uzrast ima tri poraza i jednu pobjedu, a igrali smo u Dardi, Osijeku dva puta i Slavonskom Brodu. U-14 kategorija u istom rangu broji 23 kluba te je naša Regija Sjever podijeljena na dva natjecanja i tako pripadamo Regiji Sjever 2 koja broji 12 klubova te se igra šest krugova. Odigrali smo dva kola, odnosno utakmice, dok je jedno kolo odgođeno ponovno zbog koronavirusa. U sve tri utakmice zabilježili smo poraze. Ovaj uzrast prijavili smo i u županijsku ligu. U-12 kategorija igra 1. HRL Regija Sjever gdje nastupa 14 klubova i igra se osam kola. Odigrano je samo 1. kolo i tu smo ostvarili pobjedu. Ovaj uzrast je također prijavljen u županijsku ligu, a u istoj ligi na proljeće će startati i uzrast do deset godina – kaže trenerica Andrijana Rukavina.

ZRK Orahovica 1 Custom

Naglašava kako su ovo izvrsni rezultati, prije svega jer se igra s prvoligaškim klubovima u kojima ima neusporedivo više igračica i u kojima se rade selekcije te koji imaju puno bolje uvjete. Ali niti to nije sve…

-Godinu i pol dana smo bili bez utakmica i više od šest mjeseci bez treninga zbog epidemioloških mjera. Lige u kojoj se natječemo su trenutno i realno prejake za naše djevojčice, ali mi drugi rang natjecanja osim županijske lige nemamo, tako da smo odlučili, bez obzira na rezultat, igrati, jer bez igre i utakmica nema napretka. Moram naglasiti kako su županijske lige nedovoljne za razvoj igračica, pogotovo u našoj županiji u kojoj postoji samo nekoliko ženskih klubova te zbog malog broja ekipa nemamo dovoljan broj utakmica – nastavlja Rukavina.

Uz sve probleme, klub itekako marljivo radi i konstantno gleda prema svjetlijoj budućnosti.

-U klub svakim danom pristižu nove djevojčice i trenutno smo u fazi slaganja nove kategorije djevojčica 1. i 2. razreda osnovne škole. Zbog epidemioloških mjera nam je jako teško raditi, imamo odgođenih kola za koje ne znamo kada ćemo ih uspjeti nadoknaditi, igramo bez gledatelja i nemamo ni podršku s tribina, roditelji nemaju pristup u dvoranu kao što ni mi ne možemo koristiti svlačionice. Poslije svakog treninga dezinficiramo dvoranu i rekvizite, ali bolje i tako nego da se ne trenira i ne igra uopće. Nekako na sve ovo pokušavamo gledati pozitivno, nadamo da će sve ovo oko epidemije brzo završiti pa da nastavimo normalno uživati u sportu koji volimo – zaključila je Andrijana Rukavina.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content