1. HRL ŽENE Nataša Miočinović na četvrtom mjestu najboljih ligaških strijelaca sezone: Hudoletnjak i Nikšić postigle po 43 pogotka

Iako Virovitica (trenutno) nema svog klupskog predstavnika u 1. HRL za žene, igračice s područja naše županije igraju zapažene uloge u svojim klubovima.

Nataša Miočinović jedna je od glavnih uzdanica Umaga, a ujedno je i najbolji strijelac kluba sa 73 postignuta pogotka u 11 odigranih utakmica što ju je smjestilo na četvrto mjesto liste strijelaca. Izabranice Larisa Mujkića trenutno se nalaze na osmom mjestu prvenstvene ljestvice s 11 osvojenih bodova, no do trećeg mjesta dijele ih samo tri boda.

1. HRL Viroviticanke 1
Nataša Miočinović, Tamara Hudoletnjak i Magdalena Nikšić

Tamara Hudoletnjak bilježi odlične igre u ekipi Splita 2010. Nakon Klare Birtić i Lucije Ercegović, Tamara je treća na ljestvici efikasnosti s 43 zgoditka, ali ono što posebno veseli je činjenica kako Hudoletnjak, uz igračicu Podravke Biancu-Mariu Bazaliu koja je na drugom mjestu, ima najbolji postotak šuta s krila u cijeloj ligi. Splićanke su se smjestile jedno mjesto ispred Umaga i s jednim bodom više.  

Rukometašice Bjelovara iz deset odigranih utakmica također su ”izvukle” 12 bodova te se nalaze na šestom mjestu ligaške ljestvice. Magdalena Nikšić predvodi svoju ekipu po broju postignutih pogodaka, precizna je bila 43 puta, te se na listi strijelaca nalazi jedno mjesto ispred Hudoletnjak, na 20. poziciji.

Slijedi Terezija Ćurić koja je svoje mjesto pronašla u zagrebačkoj Lokomotivi, vodećoj ekipi na prvenstvenoj ljestvici. Terezija je svoj doprinos ovom rezultatu dala u vidu 32 pogotka, a igračice Nenada Šoštarića, samim time i Terezija, vrlo su blizu naslovu prvaka. 

Laura Oršulić, koja je donedavno bila igračica 1234 Virovitice, promijenila je sredinu te je od početka nove sezone obukla dres Dugog Sela ’55. Laura se prema prikazanoj igri odlično snašla u novom klubu, a u prvom dijelu ligaške sezone postigla je 20 pogodaka. Dugo Selo također se smjestilo na ”sredinu” tablice i trenutno su na devetom mjestu s 10 bodova.

Viroviticanke u 1. HRL
Terezija Ćurić, Laura Oršulić i Kristina Smiljčić

Od naših predstavnica u prvoligaškom društvu nalazi se i Kristina Smiljčić, članica varaždinske Koke. Smiljčić je protivničku mrežu pogodila sedam puta, a njezina ekipa nalazi se na visokom petom mjestu s 13 bodova, jednim manje od trećeplasirane Dalmatinke.

Nastavak sezone u elitnom razredu hrvatskog rukometa nastavlja se ovog vikenda. Umag će u subotu gostovati kod Sesveta, Koka će u Čakovcu igrati protiv Zrinskog, dok će Bjelovar ugostiti Split. Utakmica između Lokomotive i Dugogo Sela ’55 je odgođena, a u preostalim susretima snage će odmjeriti Osijek i Trogir, odnosno Trešnjevka i Dalmatinka.

Tablica 1. HRL zene

(www.icv.hr, mra, foto: facebook, ŽRK Umag, ŽRK Bjelovar, EHF, HRS)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content