3. ŽNL Zapad: Aršanju prvo mjesto, a Ronaldu Jagici titula najboljeg strijelca jesenskog dijela prvenstva

Čini se kako nas i ove sezone očekuje napeta borba za naslov prvaka u 3. ŽNL Zapad. Nakon osam odigranih utakmica na prvom mjestu je, nimalo iznenađujuće, momčad Aršanja, koja se na toj poziciji nalazila i na kraju prošlogodišnjeg natjecanja. Jedan jedini poraz na jesen im je nanijela momčad Omladinca koja je ponijela lentu prvog pratitelja, u Koriji je nakon 90 minuta bilo minimalnih 2:1 za domaćina, a upravo zbog tog poraza bodovna razlika između vodeće dvojke iznosi svega dva boda. Ne zaostaje puno niti Turnašica koja je na trećem mjestu i 17 bodova na svom kontu. Moglo je za njih biti i malo bolje, no Otrovanec im je ”otkinuo” dva boda u utakmici pretposljednjeg jesenskog kola. Nešto će se pitati i No Limit TVIN te Slogu iz Dugog Sela koji su bodovno izjednačeni na četvrtom odnosno petom mjestu, skupili su po 14 bodova, a ako žele doći do promocije u nastavku si ne mogu dozvoliti previše izgubljenih bodova.

Ostatak trećeligaške ekipe sa zapada županije polako zaostaje i vrlo vjerovatno, ukoliko ne dođe do nekih neočekivanih promjena, mogu se polako pripremati za novu nogometnu sezonu. Šesto mjesto pripalo je Staroj Brezovici koja je unatoč dobrim igrama protiv momčadi s vrha ostala bez bodova, pobijedili su isključivo sastave koji se nalaze iza njih, a to je bilo dovoljno za devet bodova. Usprkos brojnim problemima bačevačka Brana nekako je izvukla dvije pobjede, Turanovac je slavio samo jednom, a već spomenuti Otrovanec u već spomenutoj utakmici upisao je svoj jedini bod u prvom krugu natjecanja.

Što se tiče pojedinaca, Ronald Jagica iz Sloge predvodi prvo mjesto na listi strijelaca s odličnih 16 pogodaka u osam odigranih utakmica, što je četiri više od Tomislava Filipovića iz No Limit TVIN-a. Njegov prezimenjak iz Aršanja, Hrvoje, treći je strijelac lige s devet postignutih pogodaka, Mihael Taušan prvi je topnik Turanovca sa sedam zgoditaka, dok su u šest navrata mrežu zatresli Ali Abdelrahman Fawzy Yussef iz Omladinca i Luka Podnar iz Sloge.

Još se jednom pokazalo da se u 3. ŽNL igra izuzetno zanimljiv nogomet, a hoće li Aršanj i nakon novih osam utakmica ostati na vrhu, ili će do toliko željene promocije u viši rang doći jedan od ostalih klubova, preostaje nam za vidjeti. Termini odigravanja proljetnih utakmica bit će poznati uskoro.

3. znl zapad jesen 2020 2021

(www.icv.hr, mra)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content