HSS VPŽ: Krajnje je vrijeme za spas najbitnije, ali trenutačno najnezaštićenije karike u Slavoniji

Lana Jurkin, predsjednica HSS-a Virovitičko-podravske županije poslala je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

– Situacija u ruralnim dijelovima Hrvatske, posebice Slavoniji i više je nego kritična. Nova raspodjela državnog poljoprivrednog zemljišta može biti od presudne važnosti za spas slavonskih sela i naših poljoprivrednika.

Apeliramo na vladajuće da omoguće poštenu i transparentu podjelu državnog poljoprivrednog zemljišta bez obzira na stranačku pripadnost, jer je krajnje vrijeme da zajedno stanemo u obranu najbitnije, ali trenutačno najnezaštićenije karike u gospodarskom lancu, a to su naši poljoprivrednici.

Objavom popisa stanovništva svima bi nam trebalo biti jasno kako se dogodio odljev radne snage, mladih i perspektivnih građana naše zemlje, a prvi korak pri zaustavljanju tog negativnog trena u Slavoniji može biti pravedna raspodjela državnog poljoprivrednog zemljišta. Tako bi zadržali dosadašnje, ali i potaknuli nove, mlade ljude da se počnu baviti poljoprivredom i da svoju budućnost grade upravo ovdje, u našoj Slavoniji. Mali čovjek, proizvođač, temelj je svake lokalne samouprave, a HSS upravo u tome vidi način za napredak. Jer, što je država bez svojih žitelja?

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content