HZJZ mijenja pravila samoizolacije za djecu, najavljena i promjena u školama

HZJZ zbog porasta broja slučajeva zaraze koronavirusom među djecom najavljuje nova pravila, potvrdila je to za HRT Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a.

– Svako dijete koje je primilo drugu dozu cjepiva bit će oslobođeno samoizolacije, isto tako i svako dijete koje je preboljelo i cijepljeno je jednom dozom, i to neovisno o tome kada je ta jedna doza primljena. Preporuka je da se sva djeca u dobi od pet i više godina cijepe. Svoj djeci preporučujemo cijepljenje i da prime dvije doze. Tu ćemo novost danas objaviti – najavila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

– Razmišljamo i o tome da učitelji razredne nastave od prvog do četvrtog razreda, ako su cijepljeni, ipak trebaju nositi maske. To je nešto o čemu bi trebalo razmisliti, pogotovo da u periodu omikrona maska bude obvezna – rekla je Pavić Šimetin.

Skoro 17.000 zaražene djece

Nešto manje od 17.000 djece do 18 godina je pozitivno na koronavirus.

– Od toga oko 3500 otpada na predškolsku dob, što znači da je pozitivno 13.500 školske djece. Najviše je pozitivnih u dobi od petog do osmog razreda osnovne škole – nešto manje od 4000, također oko 4000 srednjoškolaca i oko 3000 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole – rekla je Pavić Šimetin.

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content