Iz proračuna Donjeg Miholjca najviše za potpore mladima pri stambenom zbrinjavanju: Za kupnju zemljišta ili stambenog objekta 40.000 kuna

Grad Donji Miholjac za program javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti, ove godine, predviđa izdvojiti oko 3,3 milijuna kuna.

Za provedbu potpora za stambeno zbrinjavanje mladih osoba, kao i prethodne godine osigurano je 700 tisuća kuna. Tom potporom mladima se može isplatiti iznos od 40 tisuća kuna za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta, te gradnju obiteljske kuće, a do 20 tisuća kuna za rekonstrukciju obiteljskih kuća ili stanova.

Također, do 7000 kuna mogu dobiti za plaćanje dijela troškova za priključak na vodovodnu, plinsku i električnu mrežu.

Već treću godinu za redom Grad Donji Miholjac provodi Program za poticanje rješavanja stambenog problema, a samo u prošloj godini 24 korisnika su iskoristila gradske potpore za stambeno zbrinjavanje, najviše za rekonstrukciju kuća.

Što se poticanja demografskim mjera tiče, Grad Donji MIholjac predvidio je za svako novorođeno dijete jednokratnu pomoć, u ukupnom iznosu od 200.000 kuna. Tako je za prvo dijete naknada 2.000 kuna, a za svako sljedeće dodatnih 500 kuna. Sve nove roditelje čeka i poklon-paket za njihovo dijete u vrijednosti od 600 kuna.

Sufinancirat će se i ostala prava i oblici pomoći poput nabave školskih udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava, te  sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca

Također neće izostati ni novčana pomoć socijalno ugroženim obiteljima i kućanstvima, a Grad Donji Miholjac izdvaja i za podmirenje pogrebnih troškova.

Ove su godine još povećana izdvajanja za božićnice i uskrsnice umirovljenicima,, te potpore studentima.

Sufinancirat će se i programi i projekti organizacija civilnog društva kojima se zadovoljavaju javne potrebe u socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti građana s 20 tisuća kuna, preko javnog natječaja, a za sufinaciranje redovite djelatnosti, ali i posebnih programa, 190 tisuća kuna dobiti će  Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content