Lažni svećenik blagoslivljao kuće u osječkom naselju, na misi otkrili istinu o njemu

Vjernike u osječkom prigradskom naselju Josipovac šokirala je vijest o lažnom svećeniku koji je pod izlikom udjele blagoslova ulazio u kuće. Informaciju o prevarantu vjernicima je na nedjeljnoj misi potvrdio velečasni Ivica Rebić, župnik u Župi Sv. Luke koja teritorijalno pokriva granični dio Višnjevca i Josipovca. Srećom, osim što je doveo u zabludu vjernike, čini se kako nije uspio počiniti i veću materijalnu štetu. 

– Do mene je došla informacija kako se u Ulici Vladimira Nazora, u Višnjevcu, u dvije, tri kuće pojavila osoba u pratnji još jedne, koje su ondje došle s namjerom udijeliti blagoslov. U jednoj od kuća bilo je dijete koje ih je primilo, u drugoj starija osoba, koja je i posumnjala u njihovu vjerodostojnost. Ta je osoba došla kod nas u Župni ured raspitati se za identitet tog svećenika, jer je u mojoj župi najavljeno kako samo ja idem u posvetu. Nakon toga nismo više dobili sličnih informacija – rekao je velečasni Rebić za Glas Slavonije.

Inače, brojnim župama se kao ispomoć šalju gostujući svećenici, ali ministranti obično budu “domaća” djeca, što otklanja potencijalnu sumnju. Na ovom primjeru očito je sve bilo drugačije. Velečasni Rebić dodaje da ovo nisu jedini primjeri pokušaja obmana na štetu vjernika.

– Tijekom godine zna biti onih koji se predstavljaju onima koji u korist župa prodaju kalendare, ili pak prikupljanju novčane darove za potrebe Župe. Stoga sam informaciju o ovome događaj podijelio s vjernicima u svojoj župi – rekao je zaključno Rebić.

(glas-slavonije.hr, večernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content