Najviše u Hrvatskoj: Gledajući 2020., Virovitičko-podravska županija bilježi najveće povećanje izdvajanja za stipendije i školarine u odnosu na 2017. godinu

Prema podacima Ministarstva financija, Virovitičko-podravska županija postotno bilježi najveća izdvajanja za stipendije i školarine. Naime, u 2017. godini, za stipendije i školarine, Virovitičko-podravska županija je izdvajala 349.780 kuna, a tri godine potom – 615.000 kuna, što iznosi 75 postotno povećanje. Prema tom podatku, Virovitičko-podravska županija je vodeća hrvatska županija po povećanju izdvajanja za stipendije.

– Virovitičko-podravska županija pokazuje koliko nam je obrazovanje važno, od ulaganja u infrastrukturu i nove škole, stvaranja boljih uvjete rada profesorima i učiteljima, a time i stvaranja boljih uvjeta za naše učenike ili studente. Jedino ulaganje u znanje i obrazovanje, vodi do razvitka i napretka našeg društva i cjelokupne zajednice, jer ulaganje u znanost i obrazovanje je ulaganje u gospodarstvo. Studenti koji „danas“ potpišu ugovore o stipendijama, već sutra, čim završe fakultet, mogu naći posao na tržištu rada u Virovitičko-podravskoj županiji, naravno uz uvjet da sve svoje obaveze izvrše, znači da završe fakultet u roku, kako bi ih mi pratili tijekom cijelog školovanja. Naravno, očekujemo da se nakon završetka vrate ovdje u županiju i da nađu svoj posao gdje ćemo im mi, kao Županija, uvijek biti potpora – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Stipendije obuhvaćaju srednjoškolske stipendije za deficitarna zanimanja od 500 kuna kroz deset mjeseci, te studentske stipendije. Od 2002. do 2021. godine dodijeljeno je 349 studentskih stipendija Virovitičko-podravske županije, a trenutačno ju prima 52 studenta u mjesečnom iznosu od 800 kuna svih dvanaest mjeseci.

(vpz.hr)

stipendije hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content