Protekla godina bila je najuspješnija godina Parka prirode Papuk

Godina koja je na globalnoj razini bila u znaku pandemije, u Parku prirode Papuk ostat će zapamćena kao najuspješnija. Kako je od ranije poznato, samo u siječnju 2021. godine Park šumu Jankovac posjetilo je 4452 posjetitelja, a trend porasta broja posjetitelja nastavio se kroz čitavu godinu.

U 2021. godini Park prirode Papuk posjetilo je 64 290 posjetitelja, što je porast od 40% u odnosu na 2020. godinu. Ako ćemo broj posjetitelja uspoređivati s rekordnom 2019. godinom, zabilježen je porast od 18%.

Ovim uspješnim rezultatima dodat ćemo i otvorenje Geo info centa u Voćinu kojim je obilježen kraj veličanstvenog projekta Geo priče UNESCO geoparka.

Obodreni reakcijama na novootvoreni centar, u Parku prirode Papuk nestrpljivo iščekuju godinu ispred nas.

– Godina iza nas obilježena je završetkom našeg najvećeg projekta Geo priče UNESCO geoparka na kojeg smo izuzetno ponosni. Tijek projekta konstantno je praćen i porastom broja posjetitelja pa puni optimizma otvaramo i 2022. godinu koja će sadržajem biti najbogatija do sada. Park prirode Papuk već neko vrijeme uživa status najposjećenije slavonske destinacije pa osjećamo odgovornost da to i ove godine opravdamo. Dva moderna posjetiteljska centra, adrenalinski park, kamp odmorište, kilometri pješačkih i biciklističkih staza obećavaju nezaboravno iskustvo Papuka za cijelu obitelj. Ovim putem najavljujem i nove projekte s kojima počinjemo već ovog proljeća – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk i načelnik Općine Čačinci.

Park prirode Papuk je od turističkog potencijala prerastao u nezaobilaznu kontinentalnu destinaciju, a sve ostvareno u 2021. godini najljepša je najava za još uspješniju 2022.

(Park prirode Papuk)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content