Selekcija M–19 uvjerljivo poražena od bjelovarskog Vedija

Selekcija Košarkaškog kluba Virka Virovitice nastavlja prvenstvo u kategoriji juniora M19. Nakon pobjede u Đurđevcu, u Virovitici je jučer (utorak) u dvorani Osnovne škole Ivane Brlić–Mažuranić gostovala ekipa Vedija iz Bjelovara koji su na prvom mjestu tablice.

U bjelovarskoj momčadi participiraju igrači izlaznog godišta koji su već mahom seniorski prvotimci, nasuprot domaćim igračima, koji su u prosjeku mlađi dvije do tri godine. To ne umanjuje visoku pobjedu Bjelovarčana, već govori o tome da upravo takve jake utakmice nedostaju ovoj mladoj nadarenoj generaciji.

U utakmici s Vedijem virovitičkim mladićima baš ništa nije polazilo za rukom, pogotovo ono u čemu i jesu prepoznatljivi, a to je brza i agresivna igra s puno šuteva i probijanja. Kada se tome posloži i loš dan, onda na kraju susret završi rezultatom 100:47 za goste.

Rezultat je u ovoj ligi M-19 stvarno sporedna stvar u odnosu na ono što u klubu očekuju od ove generacije koja je u svom uzrastu pomela protivnike i osvojila prvo mjesto u ligi svog uzrasta M-17.

– Cilj i stav košarkaškog kluba Virka je upravo ove mladiće, kao i one koji dolaze, postepeno ubacivati “u vatru” uz bok seniorima i juniorima, kako bi iskusili sve ono što krasi košarkašku igru: agresivnost, brzina, skokovi i šut, te kako bi skupili što više utakmica tijekom prvenstva i jednostavno učili iz dana u dan, kako iz pobjeda, tako i iz poraza- poručili su iz Virka Virovitice.

U subotu 8. siječnja u 16:30 sati selekciju M-19 Virka Virovitice očekuje novi težak protivnik, Podravac, na svom parketu u Virju. Mladi košarkaši iz Virja se uz ekipu Vedija iz Bjelovara bore za prvo mjesto.

Kk Virka Virovitica: Petar Fuis 12, Damjan Pažin 10, Nikola Ferenčević 6, Luka Zidar 2, David Bunjevac, Dominik Davidović 2, Toni Vučak 2, Nikola Krstanović 2, Ivan Mucak 9, trener: Branko Ferenčević. 

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content