Škola nogometa Graničar Bušetina u Okrugljači: Odlična atmosfera donosi sve bolje rezultate na terenu

U dva najsjevernija naselja na području općine Špišić Bukovice, Bušetini i Okrugljači, desetljećima djeluju nogometni klubovi. Uz kraći period za vrijeme Domovinskog rata, kada su djelovali zajedno, svako mjesto je imalo svoj klub. Bušetina Bušetinu 1947., a Okrugljača Graničar.

U ljeto 2019. godine dolazi do fuzije dva kluba. U Bušetini djeluje Nogometni klub Graničar Bušetina sa seniorskom i juniorskom selekcijom, dok u Okrugljači djeluje Škola nogometa Graničar Bušetina, čiji je cilj bio okupljanje svih mlađih uzrasnih kategorija.

– Svaki početak je težak, pa je slično bilo i kod nas. Trebalo je okupiti djecu, nabaviti rekvizite za treninge, sportsku opremu za utakmice. U početku smo imali dvije selekcije, U-9 i U–11– tih dana se prisjeća voditelj Škole nogometa Marijo Balogović.

IMG_8736-CustomDanas Škola nogometa u Okrugljači okuplja pedesetak malih nogometaša i nogometašica iz Okrugljače, Bušetine, Rogovca i Turanovca u četiri selekcije U-9, U-11, U-13 i U-15. Dvije mlađe selekcije vodi Stjepan Pleše, dok je za starije zadužen Vlado Černeli. Njima svesrdno u radu pomažu Petar Černeli i Šimun Bartolić koji misle ozbiljno zaploviti u trenerske vode.

Osnovni ciljevi Škole nogometa su formiranje radnih navika kod djece, učenje koordinacije pokreta, psiho–fizički i pedagoški razvoj, priprema mladih osoba, ne samo za nogomet i sport, već i za život, razvijanje osjećaja za odgovornost, samopouzdanje i samokritiku. Razvijanje fair playa i poštovanja prema suparniku, sucima i ostalima, uz dozu zabave i razonode.

Prije nekoliko godina uz veliki angažman općine Špišić Bukovice na terenu je postavljena kvalitetna rasvjeta koja omogućava treniranje i odigravanje utakmice i u večernjim satima.

U drugoj polovici prošle godine počeli su radovi na adaptaciji i renoviranju svlačionica i ostalih pratećih klupskih prostorija u Okrugljači. Završetak je planiran do početka proljetnog dijela natjecanja. Time će polaznici Škole nogometa dobiti sve potrebne uvjeteza treninge, utakmice i zajedničko druženje. U tim radovima Škola nogometa ima veliku podršku i oslonac u roditeljima, volonterima i simpatizerima te posebno općinskoj upravi na čelu s načelnikom Hrvojem Milerom.

IMG_8752-CustomU zimskim mjesecima, kad nije moguće trenirati na otvorenom, susretljivošću Osnovne škole August Cesarec u Špišić Bukovici i ravnateljice Ivane Simeunović trenira se u školskoj sportskoj dvorani. Ponedjeljkom od 17:15 sati treniraju selekcije U-9 i U-11, a srijedom u istom terminu selekcije U–13 i U-15.

– Sada treniramo nešto smanjenim intenzitetom. Inače tijekom sezone u Okrugljači imamo minimalno četiri aktivnosti tjedno, tri treninga i utakmicu. Rad već donosi rezultate te je dio naših mladih igrača interesantan puno jačim klubovima– pojasnio nam je jedan od trenera Stjepan Pleše, koji je svoja iskustva iz drugih škola nogometa, u kojima je radio, prenio u Okrugljaču.

Sve četiri selekcije redovito se natječu u županijskim ligama gdje se na kraju jesenskog dijela natjecanja nalaze prih vrhu tablice odmah uz vodeće ekipe koje imaju puno dužu tradiciju poput Virovitice, Suhopolja, Pitomače, Orahovice i Čačinaca.

– Treniram već pet godina redovito treniram nogomet, kako bi ima kondicije i nešto postigao u životu. Jako sam zadovoljan s našim treninzima i rezultatima- rekao nam je trinaestogodišnji Mateo Jagić, član selekcije U-15 u učenik sedmog razreda. Uz njega treniraju i njegove dvije sestre Ana i Valentina.

viber_slika_2022-01-19_15-53-13-380-CustomMeđu djevojčicama koje treniraju je i Turanovčanka Petra Topić.

– Nogomet sam počela igrati sa svojom bratom. Moj brat Ivan sada igra za Lukač 05. Ovdje sam se odlično uklopila u ekipa i jako mi se sviđaju treninzi. Dvije moje kolegice iz razreda, Angelina Cupar i Vanesa Filaković igraju u Gornjem Bazju. Kada međusobno igramo nema oštrih starova i grubosti– ispričala nam je Petra Topić, učenica sedmog razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju.

U proljeće su u planu dva izleta.

– Već smo uspostavili kontakte i naše male nogometaše odvest ćemo u Osijek i Zagreb, gdje će se upoznati s kulturnim znamenitostima ta dva velika grada, ali i s radom i životom tamošnjih prvoligaša Osijeka i Dinama- zaključio je voditelj Škole nogometa Graničar Bušetina Marijo Balogović.

U Okrugljači su formiranjem Škole nogometa očito napravili odličan potez. Mladi se okupljaju i na zdrav način provode slobodo vrijeme , uz rad s  kvalitetnim trenerima. njaveća škola nogometa na području općine Špišić Bukovica ima sigurnu budućnost. 

viber_slika_2022-01-19_15-53-14-148-Custom(www.icv.hr, mš)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content