U Orahovici dočekana Nova 2022. godina: Pjevalo se, plesalo, veselilo i nazdravljalo

U odličnom ambijentu dočekana je Nova 2022. godina u središtu Orahovice. Zagrijavanje je počelo oko 22 sata kada su po prvi puta večeri o žice udarili dečki iz Tamburaškog sastava Čokanj, a Orahovčani i gosti razdrmali su nekoliko minuta prije ponoći kada su tamburaši zasvirali uvijek veselo kolo kukunješće. U ponoć je čestitku prepunom središnjem trgu uputio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Godinu koju ispraćamo uglavnom ćemo pamtiti po pandemiji, stožeru i mjerama koje su nam potpuno izmijenile način življenja. Unatoč tome, mi u Orahovici možemo biti zadovoljni jer smo uspjeli organizirati niz manifestacija i događanja, jer smo imali različite uvažene goste, uspjeli se i proveseliti i zabaviti. Uspjeli sve odraditi, izglasali rekordan proračun za 2022. godinu, započeli sve kapitalne projekte koji su bili planirani, povećali stipendije za naše učenike i studente, pomogli naše poduzetnike, obrtnike i poljoprivrednike i još puno toga. Iskreno vjerujem kako možemo očekivati da će u idućoj godini naš grad biti ljepši i ugodniji za život. Ostaje nam nadati se da će pandemija završiti i da nas čeka jedna bolja i zdravija godina. U tom tonu i uz želju da vam nova godina donese mir, zdravlje i radost te da vam novogodišnji blagdani budu ispunjeni veseljem, toplinom i nadom u bolje sutra, želim svima sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu – poručio je Rister, a onda je uslijedio veličanstveni vatromet koji je trajao gotovo 10 minuta.

Gorilo je nebo nad Orahovicom, pucalo se sa svih strana, a onda je na središnjem gradskom trgu gradonačelnik Rister podijelio svim nazočnima novogodišnji šampanjac. Svirka odličnih ”Čokanja” potrajala je do dva sata iza ponoći, a slavilo se po gradskim ulicama do samog jutra.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić, S. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content