U utorak 18. siječnja počinje zimski prijelazni rok u nogometu: Doznajte uvjete za prijavljivanje i registraciju igrača

Prema odluci Hrvatskog nogometnog saveza, zimski prijelazni rok za nogometaše amatere traje od 18. siječnja do 28. veljače.

Prema općim uvjetima iz članka 7, igrači mogu biti registrirani za najviše tri kluba tijekom natjecateljske godine, a tijekom ovog razdoblja igrač ima pravo nastupa u službenim utakmicama samo za dva kluba. Iznimno, igrač koji prelazi iz kluba koji pripada nacionalnom savezu čija se natjecateljska godina preklapa s HNS-ovom natjecateljskom godinom (početak u ljeto/jesen u odnosu na početak u zimi/proljeću) može imati pravo nastupa na službenim utakmicama za treći klub tijekom relevantne natjecateljske godine, pod uvjetom da je u potpunosti izvršio svoje ugovorne obveze prema svojim prijašnjim klubovima. Pod nastupom se za potrebe ovog stavka smatraju i utakmice na kojima igrač izdržava automatsku kaznu zabrane igranja zbog dobivenih opomena ili kaznu zabrane igranja.

Igrač može biti registriran samo za jedan klub istog oblika natjecanja. Igrač može biti istodobno registriran za dva kluba pod uvjetom da se radi o klubovima različitog oblika natjecanja (nogometa, malog nogometa ili nogometa na pijesku). Nogometni i malonogometni klub mogu pripadati različitim nacionalnim nogometnim savezima. Igrači s ugovorom mogu se registrirati za klub drugog oblika nogometnih natjecanja samo ukoliko imaju pisanu suglasnost kluba s kojim imaju zaključen ugovor. Ako igrač koji je registriran kao amater u oba oblika nogometnog natjecanja naknadno s jednim od tih klubova zaključi ugovor, treba dobiti od tog kluba pisanu suglasnost u odnosu na postojeću registraciju za klub drugog oblika natjecanja. Ako klub ne izda ovu suglasnost, taj klub ima pravo tražiti poništenje igračeve registracije za klub drugog oblika natjecanja.  Igrač koji se registrirao za novi klub ne može se, osim ako se ne radi o ustupanju, ponovno registrirati za dosadašnji klub ako nije proteklo razdoblje od dvadeset (20) dana od dana registracije za novi klub.

Što se veteranskog ranga natjecanja tiče, kao nogometni veteran može se registrirati svaki igrač koji navršava tridesetitri (33) godine života u tekućoj natjecateljskoj godini u kojoj se registrira, a igrači veterani mogu se prvi put za veteranski klub/momčad registrirati tijekom cijele natjecateljske godine, te prelaziti iz kluba u klub tijekom cijele natjecateljske godine, osim u razdoblju od 15. listopada do 17. siječnja i u razdoblju od 01. travnja do 14. lipnja.

(www.icv.hr, mra, ŽNS-VPŽ, foto: ilustracija, T. Szabo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content