Udruga “Našički cvijet” konačno dostupna i članovima u invalidskim kolicima: Ugradnjom lift-platforme premostili arhitektonsku barijeru od pet stepenica

Pristup Udruzi osoba s invaliditetom “Našički cvijet” iz Našica konačno je riješen ugradnjom lift – platforme, pa su po prvi puta u prostorije ušli članovi kojima je to dosada bilo nedostupno. Naime, zbog arhitektonske barijere od pet stepenica, zgrada je bila nedostupna osobama s najtežim stupnjem invaliditeta, odnosno osobama u invalidskim kolicima koja nisu iz tog razloga mogla sudjelovati u radionicama i drugim aktivnostima udruge. 

Investiciju vrijednu 35.000,00 kuna jednakim su udjelom omogućili Grad Našice i Udruga, a svečanom puštanju u rad nazočio je i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.  

– U suradnji s Gradom i od sredstava Udruge uspjeli smo pribaviti lift platformu koju smo uz pomoć naših privrednika i ugradili. Zahvaljujem se ovom prilikom Ivanu Kataviću, te obrtu Elektro Bodiš koji su omogućili da se na jedan ugodan i lagodan način može doći do Udruge, a to nama puno znači, jer smo sada dostupni svim našim članovima. Okupljeni članovi danas su prvi put došli u naše prostorije, iako udruga posluje dugi niz godina– rekla je za TV Našice predsjednica Udruge “Našički cvijet” Gordana Blagajac dodavši kako će se lift – platformom koristiti i Gradsko društvo Crvenog križa s kojima Udruga “Našički cvijet” dijeli zgradu i ulaz.

– Udruga “Našički cvijet” je izuzetno vrijedna udruga koja je Gradu jako važna i koja pomaže osobama u potrebi. Mi surađujemo s njima intenzivno stoga smo donirali polovicu iznosa za ovu lift-platformu, a radi se o iznosu od 17.000,00 kuna. Ona će zasigurno pomoći radu Udruge, odnosno njenim članovima. Ono što je nama u Gradu važno i čemu težimo u narednom periodu, a to je otvaranje poludnevnog boravka koji je prijeko potreban za nekoliko Udruga s područja Grada Našica– najavio je gradonačelnik Kašuba.

Predsjednica Udruge upoznala je gradonačelnika s aktivnostima udruge, te je istaknula kako je u tijeku provođenje nekoliko projekata.

– Provodimo igraonicu pod nazivom “Našički cvijet” u kojoj rade tri stručna suradnika, defektologinja, pomoćnik u nastavi i fizioterapeut, a namijenjena je djeci do polaska u školu i za učenike nižih razreda osnovne škole. Cilj je osnažiti ih i osposobiti da bi mogli što lakše i samostalnije sudjelovati u nastavi. Provodimo i projekt “Pomoćnici u nastavi” kroz koji imamo zaposleno 10 ljudi koji rade u pet škola, tri u Našicama te u Podgoraču i Đurđenovcu.

Osiguravamo našim članovima pohađanje nastave iz obiteljskog doma, bez potrebe odlaska u druge veće gradove i napuštanja svoje matične obitelji. Aktivan je i projekt osobnih asistenata koji rade s osobama s najtežim stupnjem i vrstom oštećenja, a nastavno na to kroz projekt “Zaželi” zapošljavamo i gerentodomaćice kao pomoć u kući. Trudimo se da osobe s invaliditetom dobiju sve ono što im je potrebno i budu sastavni dio grada Našica– rekla je Blagajac zahvalivši gradonačelniku Kašubi na potpori u radu.

(www.icv.hr, tj, foto: TV Našice)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content