Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” odobrena institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Sukladno natječaju za dodjelu Institucionalne podršku stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini u 2021. godini Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina odobreno je 85.000 kuna.

Institucionalna podrška dodjeljuje se udrugama na tri godine, a financiraju se troškovi nužni za redoviti rad i funkcioniranje udruge. Tako je Udruga “Vretenac”, zahvaljujući podršci, zaposlila jednu osobu na puno radno vrijeme na radnom mjestu stručnog/e suradnika/ce za poslove udruge- administrator, čiji će zadaci biti vezani za redovne aktivnosti udruge, pripremu novih projekata i programa, komunikaciju sa suradnicima, partnerima, lokalnom zajednicom te koordinaciju volontera.

Navedeno zapošljavanje, uz već postojeći stručni kadar udruge, osigurat će stabilnost ljudskih resusra i kvalitetniju provedbu sadašnjih, te pripremu budućih projekata i aktivnosti. Osnaženi ljudski kapaciteti udruge uvelike doprinose stabilnosti i kontinuitetuu provedbi aktivnosti namjenjenih primarnoj skupini korisnika ove udruge – osobama s intelektualnim teškoćama.

Zahvaljujući insititucionalnoj podršci Udruga “Vretenac” Slatina radit će na jačanju svojih kapaciteta kako bi bila spremniji za samostalnu provedbu većih projekata i većeg broja aktivnosti, što bi u konačnici pridonijelo kvalitetnijim socijalnim uslugama za osobe s intelektualnim teškoćama u gradu Slatini, ali i šire.

Zaposlena osoba na ovom radnu mjestu je Helena Dereš, koja je s radom u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina počela jučer (ponedjeljak).

– Udruga “Vretenac” Slatina ovim putem zahvaljuje Gradskoj razvojnoj agenciji Slatina na stručnoj podršci pri izradi dokumentacije za ovu prijavu – poručili su.

(Udruga Vretenac Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content