Vraća se hladnoća i vrijeme koje odgovara zimi: S jutarnjih 14°C, temperatura će do večeri pasti na 0°C

Iznadprosječno visoke temperature zraka obilježile su početak 2022. godine. Suho i iznadprosječno toplo vrijeme pratilo nas je do danas (srijeda). Virovitica se jutros probudila na 14°C, Slatina je bila toplija s 14,4°C, dok je na Bilogori zabilježeno 12,2°C

Tijekom dana očekujemo brzo pogoršanje vremena. Pad temperature zraka te okretanje vjetra na sjeverne smjerove (55-75 km/h),  kišu te susnježicu i snijeg, prije svega u gorju u kojemu se očekuje snježni pokrivač, a u nizinama je mjestimice moguća “bljuzga”. Povremene oborine su moguće još tijekom četvrtka, zatim suho, stabilno i hladnije u dane vikenda.

Temperature zraka će od srijede biti u padu, osjetnije u dane vikenda. Jutarnje temperature zraka očekujemo od -5°C do 2°C, a najviše dnevne od 2°C do 5°C. Vjetar pretežno sjevernih smjerova.  

Oborine koje očekujemo tijekom srijede i četvrtka na području Virovitičko-podravske županije neće biti obilne. Očekujemo 5-10 mm kiše. Iznad 500 metara nadmorske visine očekujemo dekorativan snježni pokrivač tijekom srijede do kraja dana, te u noći sa srijede na četvrtak.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content