3. HNL SJEVER Jurica Šantić pogodio za pobjedu u Virju, Papukov vratar Mahaček ‘skinuo’ penal u posljednjoj minuti utakmice

Nije moglo bolje početi za novog trenera Papuka Dražena Pavličića! Debi na klupi u 3. HNL Sjever i odmah pobjeda. Papuk je sklopu 15. kola, prvog u proljetnom dijelu sezone, slavio u Virju kod Podravca s minimalnih 1:0.

Orahovačka je ‘klapa’ od prvog sučevog zvižduka bila bolja momčad na terenu i stvorila zrelije prigode iz kojih nisu poentirali Matej Rukavina i Rafael Podboj, a s druge strane domaćin je također imao nekoliko izglednih situacija no na vratima je bio siguran Papukov vratar Karlo Mahaček.

U drugom dijelu bilo je prigoda s obje strane, a Papuk je svoju iskoristio u 73. minuti. Mladi Petar Špoljarić imao je loptu ne nekih dvadesetak metara od vrata domaćina i probao ju ‘provući’ kroz dvojicu igrača, uslijedio je blok, no lopta se opet odbila Špoljariću koji gura Šantiću, a ovaj iskosa sam izbija pred vratara Podravca i postiže pogodak za veliko slavlje Papuka.

Do kraja je bilo prigoda s obje strane, a najizgledniju su promašili domaći. Naime, u posljednjim trenucima susreta dogodio se pad domaćeg igrača u kaznenom prostoru, a sudac Sabljić pokazuje ne bijelu točku. Prizemni udarac sjajno brani Mahaček i bodove ‘šalje’ u Orahovicu.

Pobjeda je još ‘veća’ kada znamo da je momčad Dražena Pavličića ovu utakmicu igrala bez kartoniranih Marina Čavića, Marina Zdelara i Ivana Jelenčića.

-Bila je to jedna obostrano otvorena utakmica, nadigravali smo se i na kraju smo mi zasluženo dobili. Bili smo bolja momčad tijekom cijelog susreta i eto, nije mi mogao biti bolji start na klupi Papuka. Moram pohvaliti momčad na odličnom pristupu, borili su se, disali jedan za drugog i to je donijelo pobjedu. Pokazali smo da ćemo i dalje biti tvrd orah svima i da se možemo sa svima ‘potući’, onako igrački naravno – rekao je trener Papuka Dražen Pavličić.

Kao igrača utakmice ‘podvukao’ je kapetana Tomislava Bušljetu.

-Tomislav je ‘ginuo’ na terenu, donosio momčadi onu potrebnu agresivnost i vukao ju kada je to bilo najpotrebnije. Odigrao je baš onako pravo kapetanski i definitivno je zaslužio epitet igrača utakmice – zaključio je Pavličić.

Podravac – Papuk 0:1
Igrač utakmice: Tomislav Bušljeta

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content